Zo verander je op een simpele manier de stijl in huis

Wonen door Lien

Je interieur een nieuwe uitstraling geven hoeft helemaal niet veel te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Met een paar simpele, kleine veranderingen maak je al een groot verschil. Zo geef je je woonruimte toch een nieuwe look, zonder dat je daar veel geld, tijd en energie in hoeft te steken. Lees hieronder op welke manieren je dit zoal kunt doen.

Stijl in huis veranderen

Met een paar kleine touches maak je al een groot verschil. Er zijn talloze manieren waarop je je woonkamer, badkamer of een andere ruimte in huis weer van een frisse look voorziet. Dit zijn ze.

Verse bloemen

Soms zit het ‘m net in de fleurigheid en frisse uitstraling van een verse bos bloemen. Ze geven een ruimte meer kleur en maken het minder ‘kaal’. Als je liever niet iedere week een nieuwe bos wilt kopen, kun je voor droogbloemen kiezen. Deze zijn soms net zo fel van kleur en gaan een lange tijd mee. Budgetproof, dus.

Snoeren

Kabels die overal onderuit steken en rondslingeren zijn nu niet bepaald een mooie toevoeging voor je interieur. Kies er daarom voor om ze weg te stoppen en op te bergen. Zo, nu heb je je woonruimte toch weer ietsje chiquer gemaakt. Opruimen is key voor een rustige, verfijnde look in je huis.

Ontspullen

Over opruimen gesproken: de regel ‘less is more’ geldt vaak ook voor een mooi interieur. Allerlei tierelantijntjes zijn niet altijd bevorderlijk voor een mooie uitstraling van je woonruimte – als ligt het er maar net aan wat je persoonlijke smaak is. Ben je fan van minimalisme? Kies er dan voor om afstand te doen van overbodige spullen en voor een paar statement pieces die je wilt laten staan.

Gordijnen

Misschien dat je het niet zou verwachten, maar gordijnen maken een groot verschil in de uitstraling van je woonruimte. Fris je interieur op door synthetische gordijnen voor een paar linnen te vervangen. Deze blijven ook nog eens lang mooi, dus een duurzame keuze. Tip: kies je gordijnen in een kleurentint die past bij de rest van je huis.

Ook interessant: zo geef jij je badkamer een luxe uitstraling