De voordelen van thuiswerken

Lifestyle door Lien

Tegenwoordig is het steeds meer gebruikelijk om een gedeelte of zelfs helemaal thuis te werken. Twijfel jij erover om dit vaker te gaan doen? Lees dan hieronder alle voordelen die het met zich meebrengt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of remote of juist op kantoor werken nou beter bij jou past.

Voordelen van thuiswerken

Vanuit huiswerken is niet iets wat iedereen fijn vindt. De één lijkt het verschrikkelijk, terwijl de ander erbij zweert. Dat laatste snappen we wel: remote werken kent veel voordelen. Dit zijn ze.

Minder afleiding

Als je snel afgeleid bent is een kantoor misschien niet de ideale plek om je te concentreren. Alle mensen om je heen maken nu eenmaal geluiden en er zijn allerlei prikkels. Thuis ben je voorzien van stilte en rust. Dat betekent een stuk minder afleiding en een langere concentratie.

Overal waar je wilt

De mogelijkheden zijn eindeloos: het cafétje om de hoek, een gezellige camping, rustgevend strandtentje of misschien wel een tijdje in het buitenland vertoeven. Als het mogelijk is om remote te werken, kan dat natuurlijk ook ergens anders dan thuis. Werken vanuit een zonnig land en daarna een warme duik in de zee en zonnen klinkt als de ideale werkdag.

Langer uitslapen

Als je thuis werkt heb je een reistijd van 0 minuten. Zo, dat scheelt weer vroeg opstaan. Zo kun je een uurtje extra slapen en hoef je ’s avonds weer minder vroeg je bed in te duiken. Verder hoef je je ook niet klaar te maken met gestijld haar, make-up en een leuke ouftit: niemand die je ziet. Ook dat kan zomaar eens een halfuurtje schelen.

Sporten

Als je thuis komt uit werk is het volkomen normaal dat je geen zin meer hebt om te sporten. Je hebt ten slotte de hele dag je energie op je werk gestort en bent om vijf uur ready om te ontspannen. Door thuis te werken kun je het sporten eerder op de dag inplannen. Je kunt dit van tevoren doen of in je pauze, net wat je zelf fijn vindt. Zo heb je een meer voldaan gevoel aan het einde van je dag: je hebt niet alleen gewerkt, maar ook nog eens je lichaam getraind. Extra productief, dus.

Zo zijn er nog talloze andere voordelen van remote aan de slag gaan. Genoeg redenen om het eens te proberen of vaker te doen!

Ook interessant: tips als je peuter niet goed slaapt