6 voordelen van een PVC vloer

Wonen door Lien

Er zijn zoveel keuzes uit vloeren… welke moet je nou kiezen? Het antwoord: een PVC. Deze brengt namelijk allerlei voordelen met zich mee. Geen wonder dat je ‘m steeds vaker voorbij ziet komen en andere interieurliefhebbers massaal voor dit type vloer kiezen. Lees hieronder alles wat je wilt weten over de voordelen ervan. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Voordelen van een PVC vloer

Genoeg redenen om voor een PVC te kiezen.

Makkelijk schoon te maken

Belangrijk is dat een nieuwe vloer praktisch is. Hoe mooi er eentje van natuursteen ook is, als je daar rode wijn op laat vallen krijg je het er niet meer uit. Dan gaan we liever op zoek naar eentje die makkelijk schoon te maken is. En laat dat nou net een PVC zijn. Onderhoudsvriendelijk en gewoon handig voor als je een gezin hebt of zelf wel eens iets knoeit. Een vochtig doekje of een dweil is al genoeg om vlekken te verhelpen.

Keuze genoeg

De vloer is in allerlei stijlen verkrijgen. Jij als echte interieurliefhebber kunt je uitleven met het uitzoeken van een PVC. Natuurlijk moet ie perfect staan bij de rest van het interieur. Kleur kan veel doen met een ruimte en ook het dessin is van belang. Heb je de keuze gemaakt om voor dit type vloer te kiezen, dan is het tijd voor de volgende stap: het uitzoeken van de allermooiste variant.

Geluiddempende werking

Een ander voordeel van deze kunststof vloer is dat ie een geluiddempende werking heeft. Dit is ideaal als je een in een appartement woont en je onderburen een beetje te vriend wilt houden. Die heeft dan geen last van loopgeluiden. Zo kun je zonder zorgen een feestje geven.

Eenvoudig te leggen

Kosten besparen doe je door ‘m zelf te leggen. En dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Een makkie zelfs, want deze vloer heeft een handig klik-systeem. Binnen no time heb jij ‘m in de kamer gelegd. Dat zelf doen scheelt toch weer centjes.

Ook interessant: de leukste podcasts voor interieurliefhebbers