Recept: het populaire broodje Chun uit Amsterdam

Food door Maj

Het kan bijna niet anders dan dat je dit bekende broodje uit Amsterdam wel eens voorbij hebt zien komen. Het broodje is razend populair en wij snappen wel waarom, want hij is om te smullen! Een weekendje Amsterdam is geen straf, maar je kan dit heerlijke broodje nu ook thuis maken. Wij vertellen je hoe je het broodje Chun zelf kan maken.

Wat is het broodje Chun?

Voordat je begint met kokerellen, is het wel handig om te weten wat het broodje Chun precies inhoudt. Het is een broodje uit een Koreaanse zaak waar ze vijf verschillende broodjes op het menu hebben staan. De rib eye bulgogi is de meest populaire en ook zeker één van de lekkerste. Het begon allemaal als een bubble tea shop, maar is uitgegroeid tot een hotspot in Amsterdam. Dus als je niet in de buurt woont en geen tijd hebt om af te reizen naar Amsterdam: dit is het recept.

Dit heb je nodig

  • Briochebrood
  • Ribeye
  • Halve ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Gember
  • Sesam olie
  • Sojasaus
  • Gochujang
  • Bosui
  • 1 ei
  • Spicy mayo
  • Bieslook

Zo maak je het populaire broodje Chun uit Amsterdam

Snijd een plak van ongeveer 9 centimeter van het briochebrood. Verwarm wat boter in de pan en toast hier het brood goudbruin in. Nu is het tijd om de marinade voor de ribeye te maken. Pers eerst de knoflookteentjes en snipper het uitje. Mix dit samen met een klein beetje gember, een scheutje sojasaus, een scheutje sesam olie, een schepje gochujag en een beetje bosui. Marineer hierin de ribeye terwijl je de topping voorbereid. Dit doe je door een eitje te koken, deze in plakjes te snijden en de bieslook te hakken. Vervolgens kan je het broodje gaan klaarmaken door het briochebrood voorzichtig open te snijden en hierop de gemarineerde ribeye te leggen. Top hem af met wat spicy mayo, bieslook en het eitje. Je broodje Chun is klaar! Een voedende en heerlijke maaltijd.

Wellicht ken je dit broodje ook wel: hier vind je het recept van de populaire Tunacado!