Zo geef jij je badkamer een luxe uitstraling

Wonen door Lien

Soms zie je van die badkamers die je een beetje doen denken aan een sparesort: een luxe uitstraling die je herkent in de kleuren, geuren en details. Het geeft je een instant geluksgevoel. Zo’n badkamer kun je zelf ook creëren – zelfs als deze niet zo groot is. Dit is hoe je dat doet.

Hoe klein of groot de ruimte is maakt dus helemaal niet uit: een persoonlijke spa creëren is altijd mogelijk. Het geheim zit ‘m vooral in de details. Stralen deze minimalisme en luxe uit? Dan ben je al een heel eind op weg.

Een luxe badkamer

Met een aantal veranderingen tover jij je badkamer met gemak om in een luxe spa. Toch weer fijn als ook deze ruimte van een mooie uitstraling is voorzien, net als de rest van je huis. En misschien dat je dan toch weer vaker gebruik maakt van het bad. 

Licht dimmen

Voeg licht aan de ruimte toe die je ’s avonds kunt dimmen. Dit zorgt voor een oase aan warmte en rust in je badkamer. Ook losse lampen die je op een zachtere stand kunt zetten maken al een groot verschil. Je hebt ze in allerlei variaties, dus keuze genoeg.

Muziek

Een rustgevend lijstje aan piano- of gitaarmuziek is alles wat je nodig hebt om in de zenmodus te komen. De sfeer in de ruimte is hiermee nu helemaal compleet. Zet een muziekbox zachtjes aan op de achtergrond en je bent helemaal voorzien van een ontspannen gevoel. Let wel op dat je een waterproof box gebruikt.

Handdoeken en badjas

Gerafelde, oude handdoeken in een vervaagde kleur staan allesbehalve chic. Vervang ze door een paar verse exemplaren en laat ze aansluiten op je badjas voor een nog mooiere uitstraling. Misschien kies je voor een emerald groene, zijden badjas met een set handdoeken in dezelfde, diepe tint. 

Planten toevoegen

Misschien denk je niet meteen aan het toevoegen van planten in een badkamer. Het ligt meer voor de hand om deze in je woonkamer te zetten. Toch werkt dit verassend goed. Het geeft een frisse uitstraling en maakt de ruimte wat levendiger en minder kaal. Denk aan weelderige takken en bladeren die sierlijk in de ruimte hangen of staan. Je kunt er zelfs een paar kiezen die ook nog eens een heerlijke geur afgeven.

Accessoires

Een laatste toevoeging die voor een enorme boost in luxe kan zorgen? Dat zijn zonder twijfel de accessoires. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn en brengen toch dat luxe gevoel naar boven. Denk bijvoorbeeld aan een mooi afgewerkt zeeppompje of badmatjes in een sierlijke print.

Ook interessant: lightness is de nieuwste interieurtrend