Zo richt je een kleine keuken praktisch in

Wonen door Maj

Een kleine keuken is gezellig en cozy, maar soms wat lastiger om goed in te richten. Met de juiste tips en tricks kan je jouw keuken heel praktisch indelen, waardoor deze optisch groter lijkt en je ruimte bespaard. Twee vliegen in één klap dus en wij laten je zien hoe!

1. Kies voor rustige kleuren

Donkere kleuren in de keuken zorgen ervoor dat de ruimte optisch kleiner lijkt, wat je dus juist niet wilt. Ga voor lichte kleuren, zoals nude tinten, beige of wit. Als je toch liever wat kleur op de muren hebt, kan je voor een zachte pastelkleur gaan. Natuurlijk licht reflecteert namelijk op lichte kleuren, hierdoor lijkt de keuken een stukje groter. Een goede tip dus!

2. Berg je apparaten op

Apparaten op het keukenblad kunnen heel vervelend zijn, doordat ze veel ruimte innemen. Airfryers, blenders of je broodrooster kan je allemaal opbergen in kastjes. Geen ruimte in de keuken? Wellicht kunnen ze opgeborgen worden in de voorraadkast, in de schuur of op een andere plek waar je makkelijk bij kan. Zo houd je genoeg ruimte over voor het bereiden van eten. 

3. Natuurlijk daglicht in je keuken

Natuurlijk daglicht is enorm belangrijk om je keuken ruim te laten lijken. Zorg ervoor dat de ramen in je keuken vrij zijn en laat de gordijnen lekker open. Als je niet veel ramen hebt in je keuken, kan je het daglicht nabootsen met een speciale lamp die erg op daglicht lijkt. Voor in de avonduren zijn sfeerlampen heel gezellig in je keuken.

4. Ga de hoogte in

Als het tijd is voor een nieuwe keuken, is het een tip om voor een hoge variant te gaan. Dus kasten tot het plafond, zodat je veel ruimte bespaard en meer opbergruimte hebt. Ga ook voor keukenkastjes in lichte kleuren, zodat je dit helemaal doortrekt voor een optisch grotere ruimte. Verder kan je ook extra hoge kastjes laten plaatsen in je keuken. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte. 

5. Uitzoeken wat je echt nodig hebt

Niet geheel onbelangrijk: uitzoeken welke spullen je nog echt nodig hebt. Welke spullen zijn onmisbaar en welke gebruik je eigenlijk nauwelijks? Probeer zo minimalistisch mogen te zijn en berg alles handig op. Spullen in het zicht kunnen namelijk al snel rommelig lijken, wat je juist wilt voorkomen in een kleine ruimte.