Om te smullen: zo maak je de lekkerste cinnamon rolls

Food door Maj

Cinnamon rolls zijn (volgens ons en velen anderen) één van de lekkerste zoeternijen. Het zijn zachte kaneelbroodjes die in combinatie met glazuur echt om te smullen zijn. Als jij deze rolls eenmaal hebt gehad, wil en kan je niet meer zonder. Ook zoveel zin in deze snack en benieuwd naar de overheerlijke smaak? Maak ze heel simpel zelf met dit recept!

Dit heb je nodig voor 4 cinnamon rolls

Het deeg

  • 30 gram boter (kamertemperatuur)
  • 210 gram patentbloem
  • 30 gram suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 5 gram gist (half zakje)
  • 0,5 ei of een klein ei
  • 90 milliliter melk
  • Olijfolie

De vulling

  • 25 gram boter (kamertemperatuur)
  • 60 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel

Het glazuur

  • 40 gram poedersuiker
  • 100 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 20 gram boter (kamertemperatuur)
  • 0,5 theelepel vanille extract

Zo maak je de lekkerste cinnamon rolls

  1. Je begint met het maken van het deeg. Mix eerst de boter luchtig in een grote kom, voeg telkens in kleine beetjes de suiker en het zout toe. Mix als laatste het ei erbij. 
  2. Zeef de bloem en voeg dit ook toe aan de kom samen met de gist en melk. Kneed dit met een deeghaak of je handen tot een soepel en zacht deeg. 
  3. Vet een kom in met olie en leg hier het deeg in, zo blijft deze vers. Dek de kom af en laat het voor 1 uur rijzen op een warmere plek. 
  4. Na het rijzen kun je aan de slag met de vulling van de cinnamon rolls. Meng de basterdsuiker met het kaneel in een kom. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 25 x 35 cm. Smeer dit deeg in met de boter.
  5. Verdeel het mengsel van kaneel en basterdsuiker hier overheen en druk dit aan met je handen.
  6. Rol dit deeg op (vanaf de lange kant) tot een dikke rol. Snijd de zijkanten eraf en snijd de rol in 4 plakken.
  7. Nu kan je de rolls op een ovenschaal (met bakpapier) leggen. Houd er rekening mee dat ze genoeg ruimte hebben in de schaal. 
  8. Warm de oven vast voor op 185 graden. Dek de ovenschaal af en laat de rolls nog een half uur rijzen op een warme plek.
  9. Na het rijzen kunnen de broodjes in de oven worden geplaatst voor 18 minuten. 
  10. Maak ondertussen het glazuur door het poedersuiker, de roomkaas, boter en vanille extract te mixen. Leg dit in de koelkast.
  11. Laat de cinnamon rolls even afkoelen en top ze af met het glazuur. Je kan ook de frosting los erbij serveren. 
  12. Klaar zijn je cinnamon rolls, echt een héérlijke snack! Yum.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk ook deze recepten voor een Lotus Speculoos Lasagne of lekkere chocolade lava cake!