Zo geef je je oude tuinstoelen een opknapbeurt

Wonen door Chloe

Wanneer je je tuinstoelen al een tijdje hebt, dan kunnen ze na een paar winters er flink gehavend uitzien. Toch is nieuwe kopen best een grote investering. Gelukkig kan je oude houten tuinstoelen heel makkelijk weer een opknapbeurt geven en wij vertellen je hoe.

Schoonmaken

De eerste stap voor het opknappen van je tuinstoelen is schoonmaken. Poen ze goed met een borstel en wat lauwwarm water. Gebruik wel een zachte borstel, want je wilt je stoelen natuurlijk niet onnodig beschadigen.

Schuren

Zodra je tuinmeubelen schoon zijn kan je verder met de volgende stap: opschuren. Op deze manier zullen je de middelen die je gebruikt om de stoelen op te knappen beter hechten. Check wel even of je het goede schuurpapier gebruikt. Dit is namelijk voor ieder houttype weer anders.

Opknappen maar

Goed, je bent klaar met alle voorbereiding. Tijd om de meubels echt op te knappen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kan je kiezen voor bijts, olie, verf of lak. Welk middel je wilt gebruiken hangt af van welke look je wilt bereiken. Nadat je de meubels hebt opgeknapt is het belangrijk dat je ze goed laat drogen. Hierna kan je weer genieten van je stoelen en zijn ze als nieuw.