Deze dingen ga je missen als je baby een dreumes wordt

Lifestyle door Lien

Misschien ga je binnenkort bevallen of heb je al een pasgeboren baby’tje in je armen liggen. Andere moeders zullen je vast vaak op het hart gedrukt hebben om nog maar even te genieten van die tijd, want het zou sneller gaan dan je denkt. Voor je het weet zijn die eerste maandjes voorbijgevlogen. Hieronder zetten we op een rijtje wat je zeker gaat missen aan die eerste periode.

Urenlang wandelen

Of je nu gebruik maakt van een kinderwagen of draagzak: die wandelmomenten horen er helemaal bij tijdens die eerste periode met een baby’tje. Ze vormen mooie herinneringen die je altijd met je mee zult dragen.

Baby in je armen

Vooral tijdens die eerste maanden zal je baby tevreden in je armen liggen. Na een paar maanden kan dit alweer helemaal anders zijn en kan je kindje het prettiger vinden om zelf en ‘los’ te liggen.

Middagdutjes

Of het nu gaat om die van de kleine, jou of beide: de middagdutjes zijn onmisbaar die eerste weken. Even een momentje je rust pakken, dat gaat daarna misschien wel lastiger worden.

Nog meer slapen

Pasgeboren baby’s slapen nu eenmaal meer. En dat is natuurlijk heel gezellig, urenlang met je kindje in je armen en alleen maar vrede en stilte om je heen. Naarmate hij of zij ouder wordt, zal dat slapen een stuk minder worden.

Voedingsmomenten

Veel kersverse moeders geven borstvoeding en voor hun vormt dit een belangrijke reeks aan herinneringen tijdens zo’n eerste periode. Het kan dan ook zeker zo zijn dat je deze momenten gaat missen.

Gelukkig heeft iedere fase z’n unieke en mooie momenten, dus er zullen je nog veel speciale herinneringen te wachten staan.

Ook interessant: zo help je je kind bij het maken van nieuwe vrienden