Zo verwijder je die vervelende donkere kringen onder je ogen

Beauty & Mode door Maj

Je kent het vast wel: na een minder goede nachtrust te hebben gehad, opstaan met donkere kringen onder je ogen. Niet zo heel fijn wakker worden (zeg maar gerust zéér irritant). Eén kleine geruststelling, er zijn namelijk een aantal handige tips en tricks om je dark circles en puffy eyes te verbloemen. Wij delen er hier een aantal die je zeker niet mag missen als jij ook last hebt van donkere kringen onder je ogen.

1. Triangle concealer onder je ogen

Met concealer kan je de kringen onder je ogen verbloemen. Ga alleen niet klakkeloos concealer onder je ogen aanbrengen, maar doe dit aan de hand van de triangle methode. Je tekent drie kleine driehoekjes concealer op je gezicht: op de binnenste en buitenste ooghoeken, de zijkanten van je neus en bij de hoeken van je onderlip. Even goed blenden en naastdat alle donkere kringen zijn verdwenen, geeft het je gezicht ook een lift.

2. Oogmasker

Een oogmasker hydrateert je huid en is erg lekker om bijvoorbeeld voor je concealer aan te brengen. Je kan DIY eye pads zelf maken met koffie of thee. Door de cafeïne krijg je weer een frisse uitstraling, dit heeft namelijk een krimpend effect op de bloedvaten rondom je ogen. Ook helpt het verkoelende element, doordat het watje in de koelkast heeft gelegen. Zeg dus maar bye bye tegen je dark circles!

3. Gezonde levensstijl

Last but not least, een gezonde levensstijl is eigenlijk nog wel het belangrijkst. Probeer vooral rond de 8 uur slaap te krijgen, anders wordt het stofje collageen wat de huid stevig houdt afgebroken. Verder kan stress ervoor zorgen dat je een vochttekort krijgt in je huid en is het belangrijk om voldoende water te drinken en gezond te eten. Vermijd zoveel mogelijk alcohol en cafeïne om je huid gehydrateerd te houden.