Dit zijn dé trends voor je tuin in 2023

Wonen door Maj

Het is weer lente: de bloemetjes beginnen te groeien en de vogeltjes te fluiten. Tijd om je tuin helemaal mooi te maken en op te knappen na een koude winter. De vraag is alleen, wat zijn de trends voor je tuin in 2023? Wij zetten een aantal populaire trends voor je op een rij, zodat het tuinieren weer kan beginnen!

1. Tuinmeubels van luxe materiaal

Bij het aanschaffen van tuinmeubels denk je snel aan hout of plastic. Toch mogen de tuinmeubels in 2023 echt opvallender qua materiaal. Denk aan rotan voor een bohemien look of juist aan marmer of koper in je tuin. Dit geeft je tuin een luxe uitstraling, waar je de gehele zomer lekker kan genieten!

2. Veel kleur

Vorig jaar zagen we veel aardetinten voorbij komen, maar dit jaar mag het naast in het gebruik van de materialen, ook in de kleuren opvallender. Ga voor veel kleur in de tuin of schaf een toffe eyecatcher aan, zoals felgekleurde kussens of een oranje bloempot. Vrolijk zal je tuin zeker zijn!

4. Invloeden vanuit Azië

Naast alle felle kleuren, zien we ook veel strakkere tuinen met invloeden vanuit Azië. Het gaat in deze tuin vooral om rust en ontspanning. Natuurlijke materialen en imperfecties in bijvoorbeeld hout of aardewerk mogen in deze stijl naar voren komen.

5. Ronde en organische vormen

Meubels krijgen steeds meer organische en ronde vormen. Leuk om hiermee je tuin net even wat speelser te maken en ronde zitzakken, tafels of loungebanken te plaatsen.

6. Duurzame keuzes

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zo ook in de tuin. Er zijn talloze opties, waarbij je voor duurzame materialen in je tuin kan kiezen. Denk aan meubels van bamboe of gerecycled plastic. Ook kan je een moestuintje maken om wat meer zelfvoorzienend te worden met lekkere bosui, bieslook en munt