Good to know: zo krijg je dikker haar

Beauty & Mode door Lien

Dikker haar krijgen? Het geheim zit ‘m in de groei. Dat is voor zo ver bekend de enige manier om je haar te verstevigen. Lees hieronder met welke trucjes je die groei kunt stimuleren.

Dikker haar krijgen

Het internet staat vol tricks om je lokken steviger te maken, maar helaas werken deze over het algemeen niet. Het zijn fabeltjes die weliswaar je haar kunnen verzorgen, maar niet dikker maken. Dus weg met producten die dat beloven en tijd om het heft in eigen handen te nemen! Zelf kun je het een en ander doen om de haargroei te bevorderen, wat vervolgens weer gunstig is voor de dikte en stevigheid.

1: Hoofdmassage

Om te beginnen zou een dagelijkse hoofdmassage al wonderen verrichten. Deze methode staat erom bekend de groei te versnellen. Een fijne bijkomstigheid: zo’n massage is natuurlijk ook nog eens heel ontspannend.

2: Groene thee

Een kopje thee drinken is bijna net zo ontspannend als een hoofdmassage. Maar wist je dat dit middetje ook de haargroei bevordert? Het heeft een anti-androgeen effect. Dit houdt in dat het ’t risico op kaalheid vermindert. Regelmatig een groen theetje drinken is een simpele, low effort manier om je haar te versterken.

3: Gespleten punten voorkomen

Je haar goed beschermen tegen gespleten punten zou al een hoop verschil maken in de dikte. Je bos lokken wordt daardoor sterker en ziet er voller uit. Hoe kun je gespleten punten voorkomen? Heel simpel: door je haar goed te hydrateren. Kies producten uit die hier speciaal voor gemaakt, zoals een fijne conditioner of crème.

Ook interessant: een gebroken nagel herstellen met dit trucje