DIY: zo maak je de leukste boekenleggers zelf

Hobby door Maj

Ben jij ook zo gek op lezen in je favoriete zithoek of voordat je gaat slapen? Dan is een handige en niet te vergeten leuke boekenlegger een must! Ze zijn ook nog eens héél makkelijk zelf te maken en wij laten je zien hoe je dit op verschillende manieren kan doen.

1. Droogbloemen

Een hele mooie variant van een boekenlegger zijn droogbloemen. Laat eerst een bloem drogen tussen de bladzijden van een boek. Je kan de bloem vervolgens op een stuk papier of krantenpapier plakken en dan plastificeren of je laat meerdere bloemetjes plastificeren zonder papier te gebruiken. Hoe leuk is dat!

2. Confetti 

Ben je een middagje met de kids en weet je niet wat te doen? Maak dan deze confetti boekenleggers. Plak eerst veel confetti op een rechthoekig stuk papier en plastificeer het papier, klaar ben je!

3. Tekenen

Knip een stuk stevig papier in een vorm naar keuze. Je kan ook kiezen voor een hart, ster of ronde boekenlegger. Ga aan de slag met de mooiste tekeningen of schrijf een quote op de boekenlegger om jezelf te herinneren aan iets belangrijks.

4. Aquarellen

Een hele leuke manier om een boekenlegger te maken is: aquarellen. Je hebt meteen een middag plezier en je maakt de tofste boekenleggers. Knip eerst een stukje stevig papier in de vorm van een boekenlegger of in een vorm hoe jij een boekenlegger leuk vindt. Ga met aquarelverf over de boekenlegger door horizontale strepen te maken. Laat alle kleuren in elkaar overlopen, even goed laten drogen en je boekenlegger is klaar!

5. Kwastjes als boekenlegger

Heel schattig zijn kwastjes als boekenlegger. Knip een stuk papier en maak een gaatje bovenaan de boekenlegger. Stans hier een metalen ringetje doorheen en haal hier stukjes wol doorheen. Knip ze af op gelijke lengte en bindt de wol bij elkaar door middel van een touwtje. Super cute toch?