Dé lifehack om je tosti-apparaat schoon te houden

Life Hacks door Maj

We hebben allemaal wel eens trek in een lekkere tosti. Helaas is het schoonmaken van het tosti-apparaat een wat vervelender klusje, waarbij je soms even wat tijd nodig hebt voor alle gesmolten kaas die is gaan aanbranden. Toch hoeft dit niet voor lang meer. Wij kennen namelijk een heel handig trucje om je tosti-apparaat schoon te houden tijdens het bakken!

Zo houd je jouw tosti-apparaat schoon tijdens het bakken

De oplossing om je tosti-apparaat schoon te houden is: bakpapier. Yes, je leest het goed. Bakpapier is een hele handige lifehack als het gaat om tosti's bakken. Knip een stukje bakpapier af ter grootte van een dubbele tosti. Leg de tosti op het bakpapier en vouw het bakpapier eromheen. Leg hem in het apparaat voor een paar minuten, et voilà! Haal de tosti uit het bakpapier en je zult merken dat je apparaat brandschoon is.

Tosti-apparaat schoonmaken

Is je apparaat al vies en zoek je een manier om hem schoon te krijgen? Begin eerst met het schoonmaken van de kruimellade indien aanwezig. Haal deze uit het apparaat, haal alle kruimels eruit en maak hem schoon met een warm sopje. Even goed droogmaken en daarna is het tijd om overige kruimels van het tosti-apparaat te halen door deze te verwijderen met een bakkwastje. Reinig vervolgens de buitenkant met een vochtig doekje, maar wees wel voorzichtig met alle elektrische onderdelen. Stop de kruimellade terug en vergeet niet om de volgende keer deze lifehack te gebruiken, want dan is schoonmaken verleden tijd!