Vliegreis gepland? Zo bereid je jouw huid voor op een lange vlucht

Beauty & Mode door Maj

Het voorbereiden van je huid op een lange vliegreis is heel belangrijk. Vocht verdampt sneller uit je huid, doordat de lucht in een vliegtuig erg droog is. Na het vliegen zul je ook merken dat je huid trekkerig aanvoelt en onzuiverheden kunnen sneller opkomen. Een beetje extra verzorging en hydratatie kan dus niks kwaad. Wij leggen je uit hoe je jouw huid voorbereid op een lange vlucht.

1. Schone handen

Voordat je aan je huid zit, is het erg belangrijk om schone handen te hebben. In het vliegtuig is er een droge lucht die niet ideaal is voor je huid, maar ook de hygiëne speelt een rol. Er zitten veel bacteriën op de stoelen, tafeltjes, armleuningen en toiletten die via je handen snel op je gezicht terechtkomen. Neem daarom vochtige doekjes mee in je tas, zodat je in ieder geval je handen af en toe kan reinigen.

2. Bereid je huid voor

Je huid voorbereiden op een lange vlucht is een must. Begin voordat je het vliegtuig instapt of de avond ervoor met het sprayen van een facemist. Daarna kan je je huid reinigen met een cleanser en breng je een hydraterend gezichtsmasker aan. Om extra uit te pakken, kan je ook een oogmasker en lipmasker aanbrengen. Heerlijk laten intrekken en als kers op de taart je huid verwennen met een voedende crème die een trekkend gevoel tegen kan gaan. Vitamine C en E doen het goed, doordat deze antioxidanten de droge lucht neutraliseren. Als laatste stap moet je vooral niet een lippenbalsem vergeten!

3. SPF 30

De uv-straling is hoog in de lucht hoger dan op land. Belangrijk dus om een crème te gebruiken met SPF 30. Ook wel zo fijn als je onderweg bent naar een warme vakantiebestemming!

4. Na de vliegreis

Als je het vliegtuig uitstapt, kan je de huid weer reinigen met een cleanser en insmeren met een hydraterende crème om je huid weer te voeden. Het is even wat werk, maar je moet wat overhebben voor een glanzende en gezonde huid!