5 redenen om zonnebrandcrème te gebruiken

Life Hacks door Lien

We weten allemaal dat het handig is om je in te smeren wanneer je een paar uurtjes ligt te zonnen. Maar wist je dat je zonnebrandcrème eigenlijk veel vaker zou moeten gebruiken? Daarnaast brengt het gebruiken van zonnebrand diverse voordelen met zich mee: lees ze hieronder.

1.     Beschermen tegen UV-straling

We hebben de zon nodig voor vitamine D, maar te veel straling kan schadelijk zijn. Smeer je huid dus altijd in als je een tijdje aan de zon bent blootgesteld. Zo voorkom je dat schadelijke stralingen je huid binnendringen.

2.     Roodheid verlagen

Zonnebrand is bij uitstek geschikt om verschillende roodheden in het gezicht te verminderen, zoals couperose, rosacea en andere rode vlekjes. Daarnaast kan het ook enigszins helpen tegen acne.

3.     Verbanden voorkomen

Niks is zo vervelend als een verbrandde huid, al helemaal als deze pijnlijk aanvoelt en gaat vervelen. Dit is dan ook alles behalve goed voor je skin. Zoals je weet voorkomt zonnebrandcrème dit, maar wist je dat je zoiets veel vaker moet gebruiken dan enkel tijdens het bakken in een vakantieland? Ook tijdens het naar je werk fietsen, in de tuin zitten of het houden van een zomerfeestje is het belangrijk om een laagje zonnebrand op te doen. Ben je dit toch een keer vergeten en zie je wat roodheid opkomen? Vermijd dan een paar dagen de zon. Zo krijgt je huid de kans om weer te herstellen.

4.     Vroegtijdige huidveroudering voorkomen

Ook dit is voor veel mensen een reden om zonnebrandcrème op te smeren. Sommige vinden het zelfs fijn om dit standaard dagelijks te doen en kiezen voor een dagcrème met SPF erin verwerkt. De stralingen van de zon kunnen rimpels en fijne lijntjes veroorzaken. Mocht je dit willen voorkomen, dan is het dagelijks smeren een effectieve oplossing. Tip: in je nek en handen is veroudering het meeste terug te zien, dus smeer vooral deze plekken goed in. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

5.     Risico op huidkanker verminderen

Eén van de belangrijkste redenen om zonnebrand te dragen: het vermindert het risico op huidkanker. Dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen, en vergis je niet – het komt vaak voor. Onbeschermd in de zon zitten is een veelvoorkomende oorzaak van deze ziekte. Genoeg reden om zonnebrand te dragen dus. Vooral schade die jonge huidcellen is aangedaan verhoogt zo'n risico, dus mocht je kinderen hebben: zorg dat zij ook altijd goed zijn ingesmeerd met zonnecrème.

Ook interessant: zo kom je van pluizig haar af