Originele bestemmingen voor een citytrip met vriendinnen

Lifestyle door Lien

Er bestaat niks leukers dan met je vriendinnen een reisje maken, maar de keuze voor een bestemming kan nog wel eens lastig zijn. Parijs, Londen en Barcelona hebben jullie al afgevinkt. Wat is dan een leuke optie? Hieronder hebben we een aantal originele ideeën voor je op een rijtje gezet.

Citytrip naar Zadar

Ondanks dat je er misschien niet zo snel aan denkt om Zadar als bestemming voor je stedentripje te kiezen, is dit plaatsje in Kroatië er toch uitermate geschikt voor. Zadar kent talloze stadsstrandjes die je één voor één kunt afvinken. Dit havenstadje aan de Adriatische zee is een stuk rustiger dan andere toeristische steden in Kroatië, zoals Dubrovnik en Split. Op zoek naar een ontspannen paar daagjes weg? Ga dan voor Zadar.

Reisje naar Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is de perfecte bestemming voor een citytrip met vriendinnen. Niet alleen omdat de stad zo veilig is, maar er is ook nog eens genoeg te zien, doen en beleven. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het bezoeken van musea en lokale, Scandinavische restaurantjes en boetiekjes. Ook shoppen mag niet ontbreken bij een bezoekje aan Kopenhangen: er zijn genoeg fijne winkelstraten die je garderobe van een verse upgrade voorzien.

Bezoekje aan Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië telt onwijs veel bezienswaardigheden en de binnenstad is prachtig. Het is één van de kleinste hoofdsteden van Europa, dus alle must-see’s liggen dicht bij elkaar. Perfect voor als je geen zin hebt om veel en lang te reizen tijdens je tripje. Ljubljana staat bekend om z’n gezellige en alternatieve sfeer.

Tripje naar Sofia

Willen jij en je vriendinnen niet te veel geld uitgeven aan jullie citytrip? Ga dan voor Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Uiteten is hier spotgoedkoop, dus iedere dag een culinair avondje uit is geen enkel probleem in Sofia. Een ander voordeel: de stad is nog wat minder bekend onder toeristen, waardoor je de massadrukte kunt vermijden en heerlijk geniet van de rust.

Ook interessant: trucjes om de taille van je broek in te nemen