Interieurkleuren 2023: heb jij ze al in huis?

Wonen door Lien

Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends, ook op interieurgebied! Van uitgesproken, felle kleuren tot zachte aardetinten: alles komt voorbij. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Trendkleuren van 2023

De tint Viva Magenta is uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2023 en balanceert tussen rood en paars in. Het is zowel warm als koel, maar bovenal intens en opvallend. De kleur is zo uitgesproken dat deze het beste tot zijn recht komt in accessoires, zoals kaarsen, tapijten of schilderijen.

Een andere kleur die de interieurmode dit jaar helemaal overneemt, is het zogeheten Nordic Green. Het is een frisse groengrijs tint die veel terug te zien is in Scandinavië, vandaar ook de naam. De kleur straalt rust uit en brengt een natuurgevoel met zich mee, al helemaal in combinatie met houtaccenten.

Combinatie groen en paars

Deze kleuren zijn complementair, wat betekent dat zij precies tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Ze zorgen dus voor een opvallend contrast. Deze combinatie is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van een uitgesproken en uniek interieur. Een lilakleurige muur kun je bijvoorbeeld prachtig combineren met smaragdgroene accenten in kussens, vazen of een fauteuil. Ondanks dat je het misschien niet verwacht, geeft het samengaan van groen en paars een warme sfeer.

Aardetinten

Ben jij een echte minimalist at heart? Dan houd je vast en zeker van een huis waarin je tot rust kunt komen, in een sfeer die zowel chic als kalmerend is. Dit seizoen zijn aardetinten helemaal in, zoals zandkleur, beige en taupe. Ze zijn zacht en hebben een warme ondertoon, zodat je huis toch sfeervol is en niet te ‘kaal’. Creër een luxe uitstraling door deze lichte tinten met donker hout te combineren.

Blauwtinten

Blauw is helemaal trendy in interieurland. En dan bedoelen we niet babyblauw en azuurblauw, maar juist donkere tinten, zoals kobalt. Blauw wordt geassocieerd met kalmte en voegt daarom toe aan het creëren van een rustgevende uitstraling. Een nachtblauwe muur met een zetel in dezelfde, donkere tint: het geeft een luxe een sfeervolle look. Heb jij een kleinere woonruimte die je optisch groter wilt laten lijken? Dan kun je beter voor lichte tinten gaan. Een kamer groter laten lijken doe je zo.

Of je nou kiest voor een opvallende kleurencombinatie of toch voor zachte aardetinten: je bent helemaal mee met de interieurtrends van dit jaar. Genoeg inspiratie om je huis weer eens opnieuw te stylen!