7 gezonde snacks die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk

Food door Maj

Wanneer je futloos of energieloos bent is het lekker om even snel een snackje te pakken. Thuis gaat dit vaak wat makkelijker dan op het werk, dus voorbereiding is in dit geval the key. Zorg ervoor dat je wat snacks klaar hebt liggen om mee te nemen naar je werk die gezond zijn en ook nog eens je trek stillen. De één treft wat meer voorbereiding dan de ander, maar ze zijn allemaal overheerlijk!

1. Bananenbrood

Bananenbrood is de perfecte snack als je trek hebt. Je kan het op een rustig moment thuis maken en een aantal dagen bewaren, zodat je ervan kan genieten op je werk. Mega lekker, voedend en heel makkelijk te maken. Een tip: je kan bananenbrood ook invriezen en de dag voordat je naar werk gaat laten ontdooien. Zo kan je langer genieten van deze heerlijke snack!

2. Een handje ongezouten noten

Een handje ongezouten noten zijn een goede voedzame snack. Wissel af tussen verschillende nootjes en neem ze mee in een klein bakje om snel te kunnen snacken.

3. Rauwe groentes

Denk aan zoete puntpaprika, cherry tomaatjes of andere snoepgroentes. Om te dippen kan je een paprika humus of yoghurtdip maken. Erg lekker en vol vitamines!

4. Bakje yoghurt of kwark

Als je iets grotere trek hebt kan je een bakje yoghurt of kwark nemen. Ook kan je granola, bosbessen of andere toppings toevoegen voor een completere maaltijd.

5. Rijstwafels met beleg

Heerlijk met avocado, cottage cheese of pindakaas als tussendoortje. Makkelijk mee te nemen en super gevarieerd door verschillend beleg. Je kan ook een ei koken en meenemen vanuit huis, super lekker op de rijstwafel!

6. Havermoutkoekjes 

Je kan ze zo gezond of ongezond maken als je wilt, maar één ding hebben ze gemeen: de heerlijke smaak. Lekker als je zin hebt in iets zoets, maar toch een beetje verantwoord. Easy om zelf te maken of gewoon even snel langs hoppen bij de bakkerij of supermarkt.