Zo maak je de leukste paashaasjes van gekookte eieren

Food door Chloe

Voor het paasontbijt sloven we ons altijd net wat meer uit dan voor het normale ontbijt op de zondagochtend. Een gezellig gedekte tafel en natuurlijk een gekookt eitje erbij. Wil jij het extra feestelijk maken? Wij vertellen je hoe je van een gekookt ei een paashaasje maakt.

Paashaasjes van gekookte eieren

Het is natuurlijk wel zo leuk om het paasontbijt net wat anders aan te pakken. Leuke servetten, een lekker ontbijt en alles in de sfeer van Pasen. Daar passen deze paashaasjes gemaakt van gekookte eieren perfect bij. Met dit toffe ontbijtje zal je iedereen aan tafel verrassen en het is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig?

  • Eieren
  • Worteltjes
  • Rozemarijn
  • Sesamzaad

Zo maak je de paashaasjes van gekookte eieren

  1. Kook de eieren voor zo'n 8 minuten zodat je hardgekookte eieren krijgt.
  2. Pel de eieren nu en halveer de helft van de eieren in de lengte. De andere helft halveer je in de breedte. Snijd een klein stukje van het eiwit af. Zo kan je ze neerleggen met het eigeel naar boven zonder dat ze omrollen.
  3. Maak de paashaasjes met 4 ovale eierhelften het lijfje en 4 ronde eierhelften de kop. Halveer de 4 overige ovale eierhelften in de lengte voor de oren. Halveer de 4 overige ronde eierhelften in de lengte voor de pootjes.
  4. Snijd nu het topje van de wortel af voor de neus en maak snorharen me de rozemarijn. De sesamzaadjes gebruik je om de ogen mee te maken. All done!