Creatieve opbergtips voor als je de woonruimte maximaal wilt benutten

Wonen door Maj

Het lijkt simpel, maar het opbergen van je spullen op een efficiënte manier kan soms best ingewikkeld zijn. Als je de woonruimte maximaal wilt benutten en weinig plek wil verliezen is het belangrijk om je spullen op een soms wat creatieve manier op te bergen. Wij geven je daarom een aantal opbergtips mee, zodat je meer inspiratie krijgt voor het opbergen van je spullen.

1. Meubels gebruiken als opbergruimte

Ook meubels kunnen een handige functie hebben en dienen als opbergruimte. Er zijn veel mogelijkheden en je kunt met veel meubelstukken iets creatiefs bedenken. Denk aan een bed met daaronder een opbergruimte of een bank met lades. Ook onder de trap kan je mooie kasten wegwerken om je spullen in kwijt te kunnen. Zo zijn er talloze opties om je meubels nog een extra functie te geven. 

2. Onopvallende opbergplekjes

Klinkt logisch, maar toch vergeten veel mensen dat er genoeg plekken in je huis zijn waar je spullen onopvallend kunt opbergen. Je hoeft niet altijd een kast te gebruiken, maar denk wat groter. Koop een aantal dozen of manden en berg hier spullen in op door ze achter je kast of bijvoorbeeld onder het bed te schuiven. Dit is allemaal 'loze' ruimte en door het in dozen te stoppen worden de spullen niet stoffig. Denk wel goed na wat je op deze geheime plekjes opbergt, je kan hier beter iets in opruimen wat je niet elke dag nodig hebt. Vooral erg handig voor waardevolle of kleine spullen die je niet binnen handbereik hoeft te hebben.

3. Maak blikvangers van je opbergspullen

Last but not least, maak blikvangers van je opbergspullen. Hang mooie planken aan de muur en stal hier je boeken op uit of maak een plank in de keuken met allerlei kruiden. Spullen die je normaal in de kast zou zetten, krijgen nu een geschikt en geordend plekje in huis. Daarnaast kan je leuke opbergers aanschaffen en hier veel in wegwerken. Zo zijn er genoeg ideeën om je spullen op een efficiënte manier op te bergen, opgeruimd staat netjes!