Het recept voor de lekkerste Lotus Speculoos Lasagne

Food door Maj

Je leest het goed. Geen Italiaanse lasagne, maar een overheerlijke Lotus Speculoos lasagne. Yum! Dit recept maak je in een handomdraai en is heerlijk als je zin hebt in een zoete snack of een lekker dessert. Begin je al te zwijmelen? Lees dan snel verder, want wij delen het recept voor de lekkerste Lotus Speculoos Lasagne. 

Dit heb je nodig

  • 250 gram mascarpone
  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram Lotus Speculoos pasta
  • 500 gram Lotus Speculoos koekjes
  • 1 kleine eetlepel vanille aroma of 1 vanille boon
  • 1 eetlepel suiker

Zo maak je de lekkerste Lotus Speculoos Lasagne

  1. Begin met mixen van de mascarpone, slagroom, vanille en suiker in een grote kom. Blijf dit een paar minuten mixen totdat het een stijf mengsel is geworden. Zet vervolgens de kom in de koelkast en begin aan de volgende stap. 
  2. Bedek eerst de bodem van een ovenschaal met de koekjes. Daarna kan je de Lotus Speculoos pasta gaan smelten. Doe dit in delen en verwarm later nog wat bij, zodat je niet te veel pasta warm maakt en dit later moet weggooien. Schep een paar lepels uit de speculoos pasta in een kom en verwarm dit kort in de magnetron of in een pannetje tot een zachte 'saus'. 
  3. Haal het roommengsel uit de koelkast en smeer één derde deel hiervan over de koekjes heen. Vervolgens is het tijd om een laagje van de gesmolten Lotus Speculoos saus hieroverheen te verdelen. Herhaal deze stappen nog twee keer of ga door tot het roommengsel op is. Stop bij de bovenste laag met het roommengsel in plaats van de Lotus Speculoos saus.
  4. Het is nu namelijk tijd om je lasagne een leuke touch te geven door de gesmolten Speculoos pasta in een spuitzak te doen. Hiermee kan je verschillende patronen creëren. Voor nog wat extra's kan je een aantal koekjes verkruimelen en bovenop de lasagne strooien. Et voilà, tijd om je zelfgemaakte Lotus Speculoos Lasagne te serveren!