Heb je last van een krakend bed? Probeer dan eens deze trucjes

Life Hacks door Maj

Een irritatiepuntje voor het slapengaan: een krakend bed wanneer je na een lange dag je bed induikt en klaar bent voor een goede nachtrust, maar dat gekraak bij het omdraaien je wakker houdt. Heel vervelend, maar voordat je besluit om een nieuw bed aan te schaffen, kan je eerst een aantal stappen ondernemen om het probleem te verhelpen. Wij delen een aantal trucjes en wie weet kan jij binnenkort weer zonder ergernis je bed in. 

Soort bed

Eerst is het belangrijk om te kijken wat voor soort bed je hebt. Bij een metalen bed is namelijk de kans groot dat dat er een boutje of moertje los zit. Het kan zijn dat deze na een tijdje losser zijn gaan zitten of dat ze nooit goed genoeg zijn aangedraaid. Dit kan zorgen voor een krakend geluid en is dus eenvoudig op te lossen door alles goed en stevig aan te draaien. Een houten bed daarentegen kan slijten, maar ook krimpen en uitzetten bij verschillende temperaturen. Door ontstaande scheuren past de constructie niet meer goed op elkaar en hoor je een krakend geluid. 

Trucjes om je bed minder te laten kraken

Er zijn een aantal stappen die je kan ondernemen om je bed minder te laten kraken.

  1. Draai eerst alle bouten en schroeven goed aan. Een simpele tip, maar wel belangrijk om ze allemaal even langs te lopen voordat je onnodig veel actie gaat ondernemen. Wie weet is je probleem snel opgelost. Zo niet? Lees dan snel verder!
  2. Als volgende stap kun je op de krakende delen smeerolie of vaseline smeren. Hierdoor wrijven de onderdelen anders tegen elkaar aan en voorkom je wrijving.
  3. Wanneer dit niet werkt kan een stuk karton tussen twee verbindingen van het bed helpen om alle onderdelen weer mooi op elkaar te laten aansluiten. Als je bedbodem over de ombouw schuift kan je ook hier karton tussen leggen. 
  4. Kraakt je bed nog steeds? Probeer eens schuimrubberen ringetjes tussen de schroeven te monteren. Werkt dit niet, dan is het misschien bij grote irritatie toch tijd om een nieuw bed aan te schaffen of in slaap te vallen met ontspannende geluiden. Als je het bed pas gekocht hebt, kan je altijd nog langs gaan bij deze beddenzaak om te vragen naar meer informatie. Good luck!