Op deze manier maak je jouw televisie weer helemaal blinkend schoon

Life Hacks door Maj

De televisie is een onderdeel wat je heel snel vergeet tijdens het schoonmaken. Toch heeft ook de televisie af en toe een schoonmaakbeurt nodig na het urenlange bingewatchen van je favoriete series. Wij laten je graag zien hoe je jouw televisie weer helemaal blinkend schoon en stofvrij maakt.

Zo maak je jouw televisie weer schoon

Zorg er eerst voor dat de televisie uitstaat en is afgekoeld, anders droogt het water op het scherm te snel. Hierdoor kunnen watervlekken ontstaan wat je natuurlijk niet wilt. Daarna kan het schoonmaken beginnen door met een licht vochtig microvezeldoekje over het scherm te gaan. Het doekje mag niet druppelen of te nat zijn, dan kan er water komen in de randen van de televisie. Verwijder al het stof en eventuele vingerafdrukken op het scherm door zachtjes over het scherm heen te wrijven. Doe dit dus altijd met een microvezeldoekje, want keuken of tissues zijn niet zacht genoeg om het scherm schoon mee te maken.

Gebruik een spray

Een andere optie is een speciale spray gebruiken voor je televisie. Gebruik absoluut geen Glassex en vermijd producten met alcohol, citrus geur of ammoniak, want dit is te agressief voor het scherm. Spray niet rechtstreeks op het scherm, maar maak het doekje vochtig door daar wat product op te sprayen en wrijf voorzichtig over het beeldscherm. Zo maak je jouw televisie in een handomdraai weer helemaal blinkend schoon!