Dit zijn de leukste voorjaarstrends op het gebied van interieur

Wonen door Maj

Het voorjaar is het toch wel hét moment om je interieur te pimpen. Frisse kleuren, verse bloemen op tafel en de grote voorjaarsschoonmaak. De vraag is alleen: wat zijn momenteel de trends op het gebied van interieur? Wij zetten de 5 leukste trends voor je op een rij.

1. Kleur, kleur en nog eens kleur

Niet alleen in de mode, maar ook op het gebied van interieur kan je er niet omheen. We gaan namelijk heel veel kleuren zien. Het kan niet gek genoeg, combineer paars met groen en oranje met rood: alles kan en mag. Een beetje kleur doet wonderen en zorgt voor een vrolijke sfeer in huis. Ben je nou niet helemaal fan van knalkleuren? Ga dan voor zachte pasteltinten.

2. Geef je spullen een nieuwe draai

Probeer duurzaam te werk te gaan en spullen die je niet meer zo leuk vindt een nieuwe draai te geven. Begin met de grote voorjaarsschoonmaak en zoek een aantal accessoires of meubels uit waar je niet meer echt fan van bent. Gooi deze spullen zeker niet weg, want je kunt ze gewoon gaan pimpen. Geef je favoriete salontafel een nieuw likje verf of bekijk eens onderstaande DIY.

Zo tover je een ronde spiegel om tot uniek interieur item met maanlandschap

Verf je kussenslopen met textielverf voor een compleet nieuwe look

DIY: pimp je servies voor een nieuwe look

7 keer inspiratie voor geaccuenteerde muren om jouw wanden een upgrade te geven

Dit kun je maken van jouw oude leren bank

3. Veel licht

Na de donkere maanden kijken we weer uit naar het vrolijke voorjaar. Veel daglicht en lichte tinten in huis doet veel goeds, denk aan lichte pastel- en zandkleuren. Zo zorg je voor veel rust en samenhang in je huis.

4. Ronde vormen in je interieur

Ronde vormen gaan we ook veel zien in 2023. Op het gebied van accessoires, meubels en materialen komt dit allemaal terug. Een ronde eettafel of ronde kunst is iets wat veel langs gaat komen. Wij begrijpen wel waarom, want het geeft een zacht en luchtig gevoel.

5. Gek behang

Als alles rustig en sereen is, mag je het wel een beetje spannend houden door een muur te behangen. Dit kan je doen in een knalkleur, een pastelkleur of juist in een gekke print. Zorg ervoor dat je de kleur van het behang wel ergens anders in huis laat terugkomen voor een samenhangend geheel. Wij zijn fan!