Met deze tips maak je jouw elektrische fiets binnen no time schoon

Life Hacks door Maj

Het schoonmaken van je fiets is een klusje wat je snel vergeet. Toch is het belangrijk om je fiets goed schoon te houden, zodat deze zo lang mogelijk mee kan gaan. Daarnaast is het ook een lekker gevoel als je fiets weer blinkt als nooit tevoren. Dus, pak die schoonmaak emmer er maar bij, want met deze tips laat je jouw elektrische fiets binnen no time weer stralen.

Verzamel alle schoonmaakspullen

Begin eerst met het verzamelen van alle attributen die nodig zijn bij het schoonmaken. Voor dit klusje heb je nodig: een emmer, een spons, een zachte borstel, een kettingontvetter, milde zeep of speciale fietszeep en een droge doek. Een tuinslang is ook handig om bij de hand te hebben. Als je dit niet hebt, kan je een emmer of gieter met water klaarzetten. Zet ook alvast een sopje met milde zeep of speciale fietszeep en lauwwarm water klaar. 

Zo maak je de elektrische fiets schoon

Haal eerst de accu uit de elektrische fiets, zodat deze niet beschadigd wordt. Neem de accu af met een droge doek en haal al het vuil weg. Spoel daarna de fiets schoon met de tuinslang en neem de fiets goed af met de spons en het sopje. Vergeet niet om de wielen ook goed schoon te maken. Als dit alles is gelukt kan je de fiets weer afspoelen met water uit de tuinslang of gieter. 

Fietsketting schoonmaken

Je elektrische fiets zal er zeker al schoner uit zien, maar helemaal klaar zijn we nog niet. De fietsketting moet ook nog worden schoongemaakt met een kettingontvetter. Breng dit aan op de ketting en het schakelsysteem. Draai aan de pedalen en schakel alle versnellingen. Even een paar minuutjes laten intrekken en ook deze zijn weer schoon! Zorg er wel voor dat er geen ontvetter op de remblokken of remschijven komt. Nu kan je weer gerust en stralend de weg op met je elektrische fiets.