Dit zijn de kleuren om jouw interieur mee op te pimpen in 2023

Wonen door Maj

Na een lange winter zijn we zo langzamerhand wel weer toe aan wat kleur in huis. De vraag is alleen welke kleuren anno 2023 je interieur opfleuren en welke trends we veel gaan zien. Wij zetten daarom dé trendkleuren om jouw interieur mee te pimpen op een rij. Tijd voor wat vrolijkheid in huis!

1. Natuurtinten

Natuurtinten zijn kleuren die passen binnen het kleurenpalet geïnspireerd op bossen en tuinen. Groen, bruin en zacht lila zijn voorbeelden hiervan. Deze kleuren geven je een kalm en rustgevend gevoel, doordat ze ons doen denken aan de natuur. Je kan kiezen voor een pastel tint of juist een wat diepere kleur.

2. Roze, oranje en paars

Deze opvallende kleuren zorgen voor veel vrolijkheid in je interieur. Roze, oranje en paars passen goed in ruimtes waar mensen samenkomen, doordat ze verbondenheid brengen. Tip: ze kunnen ook heel leuk samen worden gecombineerd voor een energieke uitstraling. Verf dus een muurtje in één van deze kleuren of ga voor wat leuke accessoires.

3. Bruintinten met een warme ondertoon

Kleuren die geïnspireerd zijn op materialen, zoals warme houttinten komen ook weer helemaal terug. Het zijn natuurlijke tinten waarmee je meer diepte aan je huis kan toevoegen en wat meer sfeer kan creëren. Maak de look af door mooie planten neer te zetten en te werken met hout voor een rustgevende uitstraling. 

4. Pastel blauw

Pastel blauwe tinten brengen veel kalmte in je huis. Tinten van de zee, water, schelpen en het zand zijn neutrale kleuren waarmee je jouw interieur helemaal voorjaars klaar kan maken.