DIY: Maak een verzorgend haarmasker

Beauty & Mode door Maj

Soms heeft je haar net wat meer verzorging nodig dan alleen een shampoo of conditioner. Wat extra voeding met behulp van een haarmasker geeft je haar een boost, zodat je weer die glanzende en stralende lokken krijgt. Maak zelf het masker, zodat je zeker weet dat het geen parabenen, sulfaten en alcohol bevat wat schadelijk kan zijn voor je haar. Wij showen je hoe jij zelf een verzorgend haarmasker maakt met maar een paar ingrediënten.

1. Avocado masker

Avocado is heerlijk op je broodje als lunch, maar ook het perfecte ingrediënt voor je DIY haarmasker. Het werkt goed voor droog haar, want je maakt het haar weer zacht en glad. Meng een halve avocado met heet water en honing tot dat het een glad mengsel is. Breng het mengsel aan op je haar en laat het een kwartiertje intrekken. Even afspoelen met lauwwarm water en je hebt weer zachte lokken!

2. Yoghurt masker

Een yoghurt masker kan je haar weer die healthy glow geven. Het geeft je haar een frisse en sterke look door het proteïne gehalte. Masseer een half glas yoghurt in vochtig haar en laat het 20 minuten intrekken. Daarna uitspoelen onder de douche en zeg maar hello shiny hair!

3. Kokosolie masker

Kokosolie werkt goed voor mensen met beschadigd haar. Meng 2 eetlepels kokosolie met olijfolie. Breng dit aan op vochtig haar en wikkel je haar in met een vochtige handdoek opgewarmd in de magnetron. Een half uurtje wachten en het masker uitspoelen, zodat je haar weer helemaal gezond is.