Geen fan van intensief sporten? Met deze activiteiten blijf je toch fit

Lifestyle door Maj

Sporten is niet van iedereen de grootste hobby: je gaat zweten, wordt vermoeid en krijgt spierpijn. Toch is het erg goed voor je en kan het ook heerlijk zijn om al je gedachten te verzetten. Maar we snappen het, houd jij er niet van om je in het zweet te werken? Probeer dan wel te blijven bewegen op andere manieren. We've got your back, want dit zijn de 7 activiteiten waardoor jij toch fit blijft zonder te hoeven sporten. 

1. Schoonmaken

Je huis dweilen, stoffen en stofzuigen is niet alleen lekker om je huis weer spik en span te krijgen, maar ook om in beweging te blijven. Ook het schoonmaken van je auto is een prima plan, een win-win situatie!

2. Online spellen

Weet je nog? Lekker op de zondagmiddagen tennissen en bowlen op de Wii, een mega leuke activiteit en ook goed voor je beweging. Of zo'n heerlijk potje Just Dance? Pak die Wii er weer bij en plan een gezellige middag in met vrienden of familie.

3. Wandelen

Wandelen is natuurlijk altijd goed. In je pauze en blokje om, tijdens je meeting van Teams of gezellig samen met een vriendin samen een blokje omgaan. Lekker bijkletsen met een coffee to go, super gezellig ook nog eens!

4. Avondje dansen

Wat is nou een betere activiteit om in beweging te blijven dan een avondje te dansen? Genoeg water tussendoor drinken en gezellig naar een leuk dansfeestje. Let the party begin.

5. Teamsporten

Klinkt misschien als een sport, is het ook, maar wel een hele gezellige. Met een team sporten werkt motiverend en je denkt vaker na voordat je een training afzegt. Genoeg keuze en leuk om eens te proberen. 

6. Fit worden door te tuinieren

Lekker een dagje tuinieren: onkruid wieden, grasmaaien of nieuwe bloemetjes zaaien voor het voorjaar. Super goed om elke dag te tuinieren, natuurlijk lekkerder met mooi weer. Begin een leuk moestuintje met verse groenten om elke dag even bezig te zijn in de buitenlucht.

7. Neem voortaan de trap

Een simpele verandering: vaker de trap nemen. Probeer roltrappen of liften over te slaan en ga toch voor die trap om in beweging te blijven. Ook kleine veranderingen kunnen namelijk het verschil maken.