5 handige tips om snel van de griep af te komen

Lifestyle door Maj

De griep hebben is iets wat we het liefst allemaal ontwijken en als we het hebben zo kort mogelijk graag. Toch kan het zijn dat een virus je toch te pakken krijgt en je met een ziek gevoel blijft rondlopen. Wij geven je daarom 5 tips mee om zo snel mogelijk van de griep af te komen.

1. Heel, heel veel rusten

Klinkt logisch, maar toch gaan mensen vaak door met hun leven als ze de griep te pakken hebben. Het is echt belangrijk om te rusten en veel te slapen. Slapen is het beste medicijn en ga lekker op tijd naar bed. Maak er gewoon even een me-time moment van door echt even de tijd voor jezelf te nemen. Je lichaam heeft alle energie nodig om tegen de virussen te vechten. Blijf thuis en ga niet je huis schoonmaken of andere dingen die je eventueel zou kunnen uitstellen doen. Wacht hiermee tot je weer opgeknapt bent en ga dan pas weer de deur uit, op deze manier besmet je ook geen andere mensen.

2. Goed hydrateren

Koorts zorgt ervoor dat je veel gaat zweten. Griep kan ook samengaan met overgeven of dunne ontlasting. Je verliest op deze manier een hoop vocht, dit moet goed aangevuld worden door veel water te drinken. Kruidenthee met honing is ook een goede optie, de honing kan een verzachtende werking hebben bij keelpijn. Vermijd vooral alcohol en cafeïne, dit droogt je lichaam namelijk uit. Iets wat je absoluut wilt voorkomen als je ziek bent.

3. Open je luchtwegen

Slapen met een verstopte neus is erg vervelend. Als je continu moet hoesten of niet goed kan ademhalen kan je proberen om voordat je naar bed gaat even de stomen met een warme douche of een stoombadje. Je kan boven een teiltje met koken water en een handdoek boven je hoofd vanaf huis stomen. Ook kan een extra kussen ervoor zorgen dat je rechtop slaapt, zodat je neus minder snel verstopt raakt.

4. Gezond eten

Ook gezond eten is echt een must. Je lichaam moet voorzien worden van goede voedingstoffen om beter te worden. Groenten en fruit zijn belangrijk of maak bijvoorbeeld een lekkere en gezonde smoothie boordevol vitaminen voor als je wat minder trek hebt.

5. Ga niet de deur uit als je griep hebt

Probeer niet snel een boodschapje te doen of tegen even een rondje te wandelen. Het kan frustrerend zijn, maar toch heeft het geen zin. Accepteer dat je een aantal daagjes moet rusten en lekker in bed kan blijven liggen. Zorg er ook voor dat de temperatuur in je omgeving aangenaam is, zodat je lichaam niet harder hoeft te werken om je warm te maken als het koud is in je kamer. Al met al erg belangrijk dus om je rust te pakken en goed voor jezelf te zorgen!