Dit kan de oorzaak zijn dat je wakker wordt met vet haar

Beauty & Mode door Maj

Was je gewoon netjes op tijd je lokken, maar word je de volgende ochtend alweer wakker met vet haar? Heel vervelend en frustrerend, maar wie weet komt het wel door deze veelgemaakte fout in je haar routine.

Hierdoor krijg je sneller vet haar

De reden dat jij opstaat met vet haar kan komen doordat je met nat haar bent gaan slapen. Als de wortels van je haar nog nat zijn, kan je opstaan met vettige lokken. De druk van je hoofd op het kussen maakt je haar namelijk platter en geeft dus ook sneller een vette look.

Eerst je haar föhnen

Zorg ervoor dat je met droog haar in bed stapt, door je haar te föhnen. Vergeet niet om eerst even een hitte bescherming te gebruiken, dit zorgt ook gelijk voor meer volume en een glanzende bos.

De nadelen van slapen met nat haar

Slapen met nat haar heeft nog meerdere nadelen dan alleen het krijgen van vet haar. Het kan ook beschadigde en breekbare haren veroorzaken. Als je haar nat is, is het namelijk heel erg kwetsbaar. Wanneer je in de nacht veel gaat bewegen en draaien kan dit ervoor zorgen dat je haar breekt. Belangrijk dus om je haar lekker te föhnen voordat je naar bed gaat. Scheelt in de ochtend ook weer een hele hoop tijd!