Deze haartips zorgen voor dé perfecte lokken

Beauty & Mode door Maj

Ons haar verdient af en toe wat extra verzorging en liefde. Vooral met koud weer kan je haar snel gaan pluizen en uitgedroogd raken. Met deze makkelijke en snelle tips gaat jou haar je zeker dankbaar zijn, want dit gaat wonderen doen! Zeg maar hello tegen die perfecte lokken.

1. Was je haar met lauwwarm of koud water

Je haar met koud water wassen klinkt met deze temperaturen niet heel comfortabel, maar het kan wel erg goed zijn voor je haar. Heet water kan de natuurlijke oliën van je haar verminderen. Het wordt daardoor wat droger en ook breekbaar. Beter voor je huid en haren en nog een pluspunt: je wordt direct wakker als je in de ochtend een douche neemt.

2. Verzorg je hoofdhuid

Wil jij ook een mooie en volle bos haar? Probeer dan eens je hoofdhuid in te masseren met haarolie. Zo is je hoofdhuid minder droog en jeukerig in de winter en krijg jij gegarandeerd die glanzende lokken. Je kan bijvoorbeeld gaan voor rozemarijn olie, dit zorgt ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd en de zachtheid van het haar wordt verbeterd. Daarnaast kunnen de ontstekingsremmende effecten de hoofdhuid verzachten en roos voorkomen. 

3. Was de punten van je haar niet te vaak met shampoo

Probeer je haar niet te vaak te wassen, maar kijk naar wat het beste werkt voor jouw hoofdhuid. Ga voor een shampoo zonder parfum en met milde reinigers. Een milde shampoo is er eentje zonder parfum, sulfaten en parabenen. Was vooral niet de punten van je haar met shampoo. Als je alleen je hoofdhuid in masseert, spoelt de shampoo vanzelf langs de punten van je haar. Dat is eigenlijk al genoeg om je haren volledig schoon te krijgen. 

4. Maak je eigen haarmasker

Je haar kan regelmatig wel wat extra aandacht en liefde gebruiken. Je kan een voedend haarmasker kopen of deze lekker zelf maken, zo blijft het gezond en glanzend. Tijd dus om ons haar eens in de watten te leggen met dit heerlijke haarmasker. Lees hier hoe je dit DIY haarmasker zelf kan maken.

5. Slaap op een zijden kussen en met een vlecht

Slapen op een satijnen kussenhoes is een stuk beter voor je haren en je huid dan een katoenen variant. Het zorgt voor een gehydrateerde huid, minder gespleten haarpunten en je haar gaat er minder van pluizen. Als je veel beweegt in bed, kan je haar sneller afbreken. Ga dus niet met nat haar slapen en bescherm je haar door het in een losse vlecht te dragen.