Handig! Zo kun je makkelijker knoflook pellen

Life Hacks door Maj

We kunnen eigenlijk niet meer zonder knoflook. Het is een enorme smaakmaker en je kan het in veel verschillende gerechten gebruiken. Het enige obstakel is het pellen ervan, maar deze struggle is ook snel voorbij: Welke.nl gaat je helpen. Met deze handige tips kun jij sneller knoflook pellen en gaat het koken een stukje makkelijker worden.

1. Gebruik de magnetron

De magnetron kan de perfecte oplossing bieden bij het makkelijk pellen van knoflook. Door een beetje warmte te gebruiken laat het velletje namelijk sneller los. Doe de teentjes knoflook 10 tot 20 seconden in de magnetron. Even laten afkoelen en je verwijdert het velletje binnen no time. Je hoeft geen knoflook te verspillen, want het velletje valt eraf tot aan het allerlaatste stukje.

2. Even goed schudden

Geen magnetron in huis? Gebruik dan twee kommen die je goed kunt afsluiten. Haal eerst de teentjes uit de knoflookbol en leg ze in de kom. Plaats de andere kom en ondersteboven op, zodat deze goed is afgesloten. Daarna even flink schudden en na een paar seconden zijn alle knoflooktenen gepeld. 

3. Gebruik een mes om de knoflook te pletten

Als je maar een paar teentjes nodig hebt, kan je een groot breed mes pakken als hulptool. Plet elk teentje met de platte kant van het mes, zodat de vel loslaat en je niet oneindig hoeft te pellen. Een hele fijne hack als je in de keuken staat!

Ben jij ook benieuwd hoe je die knoflookgeur na het snijden van je handen verwijdert? Lees dan dit artikel.