5 slimme life hacks met dingen die je vast al in huis hebt liggen

Life Hacks door Maj

Veel producten hebben verschillende functies en dan niet alleen de functie waar ze voor bedoeld zijn. Zo kan je dubbel zoveel plezier beleven van al je aangeschafte huis-tuin-en-keuken frutsels. Nu moet je wel net even weten op welk gebied ze nog meer van pas komen en daarom delen wij 5 slimme life hacks met dingen die je vast al in huis hebt liggen, mega handig!

1. Koffie

Koffieprut moet je zeker niet meteen weggooien en is een handig multifunctioneel product. Koffie kan je bijvoorbeeld gebruiken als plantenvoeding, dit doet wonderen doordat het rijk is aan magnesium en kalium. Even laten afkoelen en het koffiedik is klaar om gebruikt te worden. Verder werkt het ook op beautygebied, want je kan zelf eye pads maken van koffie. Zet een kopje sterke koffie of thee en knip vervolgens de watjes door tweeën. Doorweek de watjes met de koffie of thee. Zet dit vervolgens in de avond in de koelkast, zodat je de eye pads de volgende ochtend voor 20 tot 30 minuten onder je oog kan leggen. Heerlijk verkoelend en het grootste voordeel: je zult er snel energiek uitzien. De cafeïne doet hier zijn werk, dit heeft namelijk een krimpend effect op de bloedvaten rondom je ogen.

2. Keukenzout

Met keukenzout kan je nare geurtjes van je handen laten verdwijnen. Als je echt hard aan het werk bent geweest en ook allerlei vlekken hebt op je handen, kan je keukenzout gebruiken om ze weer spik en span te krijgen. Dubbel zo functioneel dus!

3. Olie

Word jij soms ook zo gek van die sticker resten op je net aangeschafte woonaccessoire of beautyproduct? Probeer dan eens olijfolie. Veeg met een keukenpapiertje gedrenkt in olie over de restjes lijm. Daarna veeg je de stickerresten zo weg, perfect opgelost.

4. Haarlak

Haarlak zorgt ervoor dat je haar de hele dag goed en op zijn plek blijft zitten, maar vergeet niet dat je dit product voor veel meer doeleinden kan gebruiken. Gebruik haarlak als fixing spray voor je make-up, verwijder inkt uit je kleding met haarlak of laat je nagellak sneller drogen. Zo zijn er nog veel meer handige hacks met behulp van een busje haarlak die je hier kunt lezen.

5. Vaseline

Nog zo'n handig product: vaseline. Avondje uit geweest en zitten je sneakers vol vlekken? Pak de Vaseline er maar bij! Smeer een beetje op de vlek, laat het enkele uren inwerken en veeg het weg met een droog doek. Je vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon en je hebt een waterdicht laagje als extra pluspunt.