Zo creëer jij een geweldige hal op basis van Feng Shui

Wonen door Zora

We willen allemaal thuiskomen in een gezond en gelukkig huis, maar kleine dingen die we nauwelijks opmerken, kunnen onze stemming veranderen als we door de deur lopen. Stapels ongeopende post, een slot dat gemakkelijk vast komt te zitten of een paar schoenen waar gemakkelijk over gestruikeld kan worden, kunnen onze psyche beïnvloeden, zelfs als we het ons niet realiseren. Dit is hoe jij jouw hal inricht op basis van Feng Shui.

Gebruik de formele voordeur

Het is gebruikelijk dat veel mensen een andere deur gebruiken dan de formele voordeur, zoals een garage of zijdeur, om hun huis binnen te gaan. Dit is geen slechte zaak, maar het is belangrijk om ook je hoofdingang (de formele voordeur) te gebruiken. Hierdoor kan nieuwe energie binnenkomen en stagnatie worden voorkomen. Probeer uw voordeur te gebruiken wanneer u de post gaat halen, of maak er een punt van om deze één keer per dag aandachtig te openen.

Houd de hoofdingang schoon en netjes

Je deur is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je je huis gaat schoonmaken, maar een schone voordeur helpt om meer positieve energie in je huis te verwelkomen. Veeg de voor- en achterkant van de deur af, evenals de scharnieren, knoppen en het frame.

Verwijder rommel en obstakels

Kun je gemakkelijk door jouw voordeur naar binnen lopen? Als er voorwerpen in de weg staan die het voor jou moeilijk maken om naar binnen te gaan, kan dit het ook moeilijker maken voor Qi (levensenergie) om jouw huis binnen te komen, wat stagnatie en blokkades kan veroorzaken. Houd je ingang vrij van rommel en verwijder alle obstakels.

Creëer een uitnodigende ruimte

Aangezien de hoofdingang is hoe energie jouw huis binnenkomt, is het een goed idee om het uitnodigend en gastvrij te maken. Een frisse verflaag, nieuwe verlichting of gezonde planten zijn allemaal geweldige manieren om dit deel van je huis op te fleuren en op te vrolijken. Dit geldt voor de binnen- en buitenkant van de entree.

Zorg ervoor dat de voordeur gemakkelijk te vinden is

Is jouw huisnummer zichtbaar vanaf de straat? Staan er overwoekerde planten of voorwerpen die het zicht op uw voordeur belemmeren? Als een bezoeker of bezorger moeite heeft om jouw huis te vinden, zullen kansen dat ook hebben!

Repareer alles wat kapot is

Neem de tijd om piepende scharnieren, kapotte deurbellen of vastzittende deuren te repareren. Je voordeur is niet alleen hoe energie je vindt - deuren vertegenwoordigen ook de monden van de bewoners van een huis, dus eventuele problemen met de deur kunnen wijzen op blokkades of problemen in de communicatie. Door ervoor te zorgen dat al jouw deuren, en vooral jouw voordeur, in goede staat verkeren, kun jij communicatie gemakkelijker maken.