Welke vakantie is uitermate geschikt voor een gezin met jonge kinderen?

Lifestyle door Djamila

Of je nu in een hotel zit in Valencia of op een vakantiepark Zeeland, een vakantie met jonge kinderen is altijd een uitdaging. Een vakantie moet zorgen voor ontspanning en rust, ook wanneer je jonge kids hebt. Maar welke vakantie is het beste geschikt wanneer je jonge kinderen hebt? Hieronder geven we je een aantal handige tips!

Vakantie dicht bij huis

Wanneer je met jonge kinderen op vakantie gaat is het aan te raden om dicht bij huis te blijven. In Nederland en in onze buurlanden zijn enorm veel vakantiebestemmingen die zeer geschikt zijn voor kleine kinderen. Deze plekken zijn gemakkelijk te bereiken en er zijn veel kindvriendelijke campings, vakantiehuizen en hotels te vinden. Eén van de grootste voordelen van een vakantie dicht bij huis is dat je niet al te lang hoeft te rijden om op jouw vakantiebestemming aan te komen. Vooral met jonge kinderen die niet lang stil kunnen zitten en voortdurend vragen of jullie er al bijna zijn, is dit erg fijn. Dit scheelt je namelijk een hoop stress en ergernis tijdens de reis. Hiernaast kan je wanneer je met de auto gaat zoveel speelgoed en andere benodigdheden meenemen als je wil. Zeker met kleine kinderen is dit een pluspunt. 

De omgeving

Wanneer je op vakantie gaat met kinderen is het fijn als er enkele basisvoorzieningen in de buurt zijn. Denk hierbij aan een supermarkt, een huisarts, een speelmogelijkheid of een restaurant. Het is dan ook van belang dat je voorafgaand aan jouw vakantie goed nagaat wat er allemaal in de omgeving te vinden is. Ga bij voorkeur voor een plek waar er in de buurt veel te doen is, zodat je gemakkelijk even naar het strand of het dorp kunt wandelen om te zwemmen of een ijsje te halen. Wanneer er een luier moet worden verschoond of jouw kleintje toe is aan een dutje, kun je ook snel weer terug gaan naar de accommodatie. Tegelijkertijd is het handig om na te gaan of de omgeving van jouw vakantiebestemming veilig is voor kleine kinderen. Ga na of er in- en om jouw accommodatie plekken zijn die gevaarlijk kunnen zijn voor jouw kleintje.

Dus wanneer je op vakantie gaat met jonge kinderen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Als eerste is het aan te raden om te gaan voor een vakantiebestemming in of rondom Nederland. Dit scheelt een hoop stress tijdens de heen- en terugreis. Verder is het belangrijk om vooraf goed te kijken naar de omgeving van jouw vakantiebestemming. Controleer of de omgeving veilig is en of er voldoende speelmogelijkheden zijn voor de kids.