Deze modekleuren passen het beste bij jou

Beauty & Mode door Maj

De meeste mensen kijken naar de modetrends van het moment, om te beslissen welke kleuren ze gaan dragen. Logisch, maar vergeet niet om de modekleuren die bij jouw als persoon passen een kans te geven. Welke kleur bij je past kan allerlei verschillende redenen hebben, want ben je bijvoorbeeld een lentetype of meer een herfsttype? Dit wordt bepaald op basis van je natuurlijke haarkleur, de kleur van je ogen en de ondertoon van je huidskleur. Wij helpen je graag op weg en geven je een aantal tips mee, zodat jij snel weet welke kleur het beste bij je past. En natuurlijk is het maar een advies en geen must, dus zeker lekker blijven dragen waar jij je goed bij voelt. Let's start!

1. Lentetype

Een warme, rossige en lichte haarkleur in combinatie met (grijs)blauwe, lichtbruine of groene ogen voldoet aan het lentetype. Hun huidskleur is licht vaak in combinatie met sproetjes. Ook wordt het lentetype niet snel bruin in de zon. Herkenbaar? Dan zijn warme kleuren helemaal perfect voor jou. Denk aan kleuren als koraalrood, goudbruin, mosgroen en andere zandtinten. Ook lichte pasteltinten staan erg zacht in je gezicht. Als je liever voor felle kleuren gaat, kan je het beste kiezen voor oranjerood, appelgroen of inktblauw. Te diepe, koele en harde kleuren stoten te veel af, waardoor er een groot contrast ontstaat met je huid.

2. Zomertype

Het zomertype is een, je zou het niet verwachten, koel type. Je huid heeft dus een koele ondertoon en je ogen zijn blauw of grijsgroen. Richt je vooral op koele kleuren als blauwgroen, lavendel, blauwgrijs, aubergine, jeansblauw en pastelkleuren met een blauwe ondertoon. Al met al: alle blauwe en paarse tint zullen je mega goed staan! Kleuren als oranje, goud en beige zullen je wat fletser maken.

3. Herfsttype

Het herfsttype heeft vaak een donkerblonde tot chocoladebruine haarkleur met een warme gloed. Je huid is licht tot beige met een gele of olijfkleurige ondertoon en je ogen zijn groen of bruin. De kleuren die hier het meeste bij passen zijn natuurlijke tinten als: kaki, roest rood, mosgroen, oranje, terracotta, beige, olijfgroen of abrikoos. In deze kleuren ga jij zeker rocken!

4. Wintertype

Last but not least, het wintertype. Heb jij een lichte tot donkere huid met een blauwe ondertoon? Is je haar donkerbruin tot zwart en je ogen donker van kleur? Dan zullen heldere kleuren je prachtig staan! Net als bij het zomertype zullen blauwe ondertonen je goed matchen, alleen dan meer richting de felle kleuren zoals rood, groen en blauw.