Goede binnenkomer: door deze hacks laat je jouw hal optisch groter lijken

Wonen door Maj

Een nette en sfeervolle hal zorgt voor een goede binnenkomer in je huis. Daarnaast is het ook mooi meegenomen als je toch een klein beetje kan valsspelen en je ruimtes optisch groter kan laten lijken. Wij showen je daarom hoe je met behulp van deze handige hacks je hal groter kan laten lijken. 

1. Smalle meubels gebruiken

Toch wat leuke meubels plaatsen in de hal om het een gezellige aankleding te geven? Dat kan zeker! Probeer er bij een kleine gang wel op te letten dat je voor smalle meubels gaat. Een lange en smalle kapstok aan de muur doet optisch veel meer dan een brede staande variant. Neemt ook nog eens veel minder ruimte in, dubbel zo handig dus.

2. Spiegels ophangen in de hal

Spiegels zijn sowieso altijd handig als je even een laatste outfitcheck wilt doen en je je make-up nog wilt bijwerken voordat je de deur uitgaat. Toch hebben ze ook nog een ander groot voordeel, want spiegels laten je hal een stuk ruimtelijker lijken. Win-win situatie!

3. Houd het minimalistisch

Pas op met je hal te vol te zetten met allerlei spullen, het lijkt daardoor veel krapper bij binnenkomst. Houd het dus minimalistisch door bijvoorbeeld één mooi schilderij op te hangen. Verder kan je het ook rustig houden door jassen en schoenen op te bergen in een hoge kast op pootjes en per seizoen te wisselen. Zo bewaar je de rust en kan je genieten van een mooie en ruimtelijke hal.

4. Lichte kleuren

Probeer rekening te houden met het kleurengebruik. Lichte kleuren zorgen voor een optisch grote uitstraling. Houd de kleuren wit, zand, crème of iets vergelijkbaars voor een optimaal effect. Om de lichte tinten door te zetten, kan je ook voor een lichte vloer en meubels gaan. Zo benut je de optimale ruimte en creëer je een rustig geheel.