Door deze slimme trucs lijkt je woonkamer groter

Wonen door Maj

Soms heb je zin om je woonkamer even een upgrade te geven en het wat ruimtelijker in te delen. Hiervoor hoef je niet alleen je meubels te verplaatsen, maar is het ook handig om te letten op andere details in je huis. Goed nieuws, want wij hebben een aantal slimme trucs, waarbij je zonder te klussen je woonkamer groter kan laten lijken. Let's go!

1. Lichte kleuren in de woonkamer

Ga vooral voor lichte kleuren, deze reflecteren het daglicht waardoor je woonkamer groter lijkt. Witte, frisse en nude tinten op de muren zullen dus helpen om de ruimte optisch te vergroten. Nog een tip, want ook een lichte vloer doet veel goeds doordat het licht weerkaatst.

2. Gebruik de muren slim

Maak optimaal gebruik van de muren door planken op te hangen of smalle en hoge wandkasten neer te zetten. Dit scheelt heel wat ruimte in je huis en op deze manier kan je juist de hoogte in gaan, in plaats van dat het ruimte inneemt op de grond. Ga voor een wandkast met dunne poten, zodat het een zwevend effect heeft. Ook lijsten aan de muur kan je beter hoog ophangen, dat maakt je woonkamer optisch een stukje groter.

3. Verf of behang het plafond 

Nog zo'n slim trucje: trek alle aandacht naar het plafond, zodat het huis een stuk groter oogt. Houd de kleur van het plafond in rustige en lichte tonen en maak het niet te donker. 

4. Vloer in de lengte leggen

Ben je toe aan een nieuwe vloer en heb je een kleine en ondiepe woonkamer? Leg deze dan altijd in de lengte, hierdoor lijkt de ruimte dieper. Als je een huis hebt met smalle kamers kan je de vloer beter in de breedte leggen. Een gietvloer of naadloze vloer kan ook helpen om de ruimte optisch groter te laten lijken.

5. Gebruik spiegels

Met spiegels reflecteer je licht, waardoor je woonkamer een stuk groter lijkt. Hang een spiegel op tegenover een raam of hang er een aantal op aan de muur. 

6. Ga voor grote accessoires

Je kan beter een statement woonaccessoire in je woonkamer neerzetten, dan een grote hoeveelheid kleine accessoires. Hierdoor lijkt je kamer luxer en ruimer. Probeer ook altijd voor ongelijke aantallen te gaan als je toch wat meer fan bent van kleine accessoires.

7. Streepjes

Zoals we weten lijken objecten langer door verticale strepen. Je kan gaan voor een (verticaal) streepjes behang of bijvoorbeeld voor een meubel waarin streepjes zijn verwerkt. Meteen een frisse look en ook nog eens een optisch grotere woonkamer, super handig dus!