Dit zijn de meest trendy kledingprints die we in 2023 veel gaan zien

Beauty & Mode door Maj

Het is alweer 2023 en dat vraagt om een nieuwe dosis inspiratie op het gebied van kleding. Ook hebben we weer veel leuke kledingprints gespot en kunnen we lekker uitpakken met kleur dit jaar. Scrol snel verder om jouw voorjaarsgarderobe aan te vullen, want dit zijn de meest trendy kledingprints die we in 2023 veel gaan zien.

1. Polkadot-print

De polkadot, oftewel de stippenprint, blijft jaar in en jaar uit een liefhebber. Ook anno 2023 spotten we hem weer op de catwalk. Een print die erg chique te dragen is als bijvoorbeeld een blouse of een mooi jurkje. Perfect voor een feestje of een dag op kantoor!

2. Waterverf print

Een hele romantische print, vooral als die verwerkt is op een mooie satijnen en draperende stof. Ga voor een lange zwierige jurk met een aquarel print en combineer hem met een sandaaltje of hak voor een zomerse look.

3. Gestreepte print

Ook streepjes blijven elk seizoen weer in, dit jaar wel met een twist. Het gaat namelijk om een grove streep, dus een stuk bolder dan de welbekende dunne streep. Hierin mag je zeker lekker veel kleur verwerken, vooral nu het voorjaar inclusief zonnetje eraan komt.

4. Tie-dye effect

Tie-dye is weer helemaal terug van weggeweest. Ga voor een kleurrijk patroon en geef je outfit wat meer spice door deze print te combineren op een stoere jeans. Natuurlijk ook niet te vergeten dat deze print een must is voor het festivalseizoen! Heb je nog een oud jurkje in je kast liggen en ben je toe aan iets nieuws? Upcycle je kleding dan door zelf aan de slag te gaan met tie-dye effecten door een item met elastiekjes te knopen en te verven. Een hele creatieve activiteit en fijn om je kleding te hergebruiken door ze een tweede kans te geven!

5. De klassieke ruit

Opnieuw kunnen we de ruit weer erbij pakken uit onze garderobes. Niet al te vervelend, want deze klassieker blijft altijd leuk en elk modeseizoen weer opduiken. Dit jaar niet alleen in de vorm van jasjes, maar ook shirts, sjaals en rokken ga je spotten met een kek ruitje.