Zo krijg jij jouw kleding wit zonder chloor of bleekmiddel

Life Hacks door Zora

We weten dat bleekmiddel, algemeen bekend als chloor, een van de meest gebruikte chemicaliën is om kleding witter te maken die is aangetast door zweet-, deodorant-, urine- of kleurstofvlekken. Het is echter lang niet de enige oplossing. Zo krijg jou jouw kleding weer stralend wit zonder chloor of bleekmiddel te gebruiken.

1. Gebruik citroensap om kleding weer wit te krijgen

Citroen is een natuurlijk samentrekkend middel dat helpt om kleding op een zelfgemaakte en ecologische manier schoon te maken, te desinfecteren en witter te maken. Het is buitengewoon effectief op kledingstukken met verschillende texturen (zijde, linnen, katoen, polyester, enz.). Dus, om kleding witter te maken, meng citroensap met 5 liter heet water in een emmer en laat de witte kleding twee uur weken. Spoel de kleding uit, leg ze te drogen, bij voorkeur in de zon. Om het schoonmaken af ​​te ronden, wast u het kledingstuk zoals gewoonlijk nog een laatste keer in de wasmachine of met de hand.

2. Kleding witter maken met wassoda

Natriumcarbonaat of wassoda is een wit zout dat ook dient om kleding witter te maken. In dit geval raden we aan om het te stimuleren met waterstofperoxide om het effectiever te maken. Op deze manier, om kleding snel witter te maken, meng je in een kleine container 2 eetlepels waterstofperoxide plus 1 eetlepel wassoda. Doe het mengsel in de magnetron op maximaal vermogen gedurende 15 seconden, roer goed en breng het aan op de vlekken die je wilt verwijderen. Laat het 15 minuten intrekken en was het kledingstuk dan zoals gewoonlijk. De vlek zal weg zijn! Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met dit mengsel en het altijd met handschoenen aan te pakken, aangezien de oplossing bij verhitting een schuimige reactie veroorzaakt die de ogen en de huid (als deze gevoelig is) kan irriteren.

3. Gebruik waterstofperoxide om kleding wit te krijgen

Er is geen betere oplossing voor bloed- en wijnvlekken dan het aanbrengen van een beetje waterstofperoxide. De vlekken zullen als bij toverslag verdampen! Een ander gebruik dat we aan waterstofperoxide geven, is dat het perfect is voor het bleken van kleding zonder dat er chloor of bleekmiddel nodig is. Hoe te gebruiken? Als je meerdere witte, ondoorzichtige of geelachtige kledingstukken hebt, stop ze dan in de wasmachine en voeg 1/2 kopje waterstofperoxide toe samen met je gebruikelijke wasmiddel. Activeer het wasprogramma en ze komen er als nieuw uit!

Beeld: https://www.welke.nl/artikel/2732-zo-maak-jij-broodrooster-grondig-schoon