Zo creëer jij een make-up hoekje met een klein budget

Wonen door Zora

Heb jij altijd al gedroomd van een make-up hoekje, maar wil je geen geld besteden aan een dure kaptafel? Gelukkig zijn er talloze oplossingen in elk budget om zelf een prachtige make-up vanity te creëren. Wij helpen je een handje!

1. De basis van jouw make-up hoekje

Om een make-up hoekje te creëren, beginnen we met de basis. Je kunt kiezen uit een dressoir, ladekast, tafeltje of wandplank. Dit meubelstuk is de basis van jouw DIY-kaptafel en bepaalt hoe de rest van jouw vanity eruit gaat zien. Heb je niet veel ruimte? Dan is een wandplank de oplossing. Tip! Ga voor een tweedehands meubel om geld te besparen. Plan maar gauw een bezoekje aan de lokale kringloop!

2. Make-up spiegel

Nu dat jij de basis hebt van jouw make-up hoekje, is het tijd om een spiegel uit te kiezen. De keuze is reuze! Je kan kiezen voor klein, groot, vierkant, rond of je 'm ophangt of dat je de spiegel laat rusten op de basis.

 

3. Make-up stoeltje

Als kaptafelstoeltje kun jij kiezen uit een krukje, poef, stoel of zelfs een fauteuil. Het ligt aan het budget die jij hebt, hoeveel ruimte en hoeveel comfort je wil!

4. Make-up organizers

Jij hebt de belangrijkste ingrediënten voor een make-up hoekje. Nu is het tijd om jouw make-up spulletjes een plekje te geven. Stop al jouw cosmetica in de lades of maak gebruik van organizers als jij geen opbergplek hebt.

 

5. Vanity styling

Vind jij jouw make-up hoekje nog een beetje saai? Kleed het aan met mooie woonaccessoires en een gezellige lichtsnoer.