Met deze tips zijn jouw schoenen weer zo goed als nieuw

Life Hacks door Maj

We herkennen het allemaal wel: je hebt één keer in het bos gewandeld en je schoenen zijn alweer vies. Of je bent een avondje uit geweest en de volgende dag tref je allerlei vlekken aan. Hoe verwijder je nou die vervelende vlekken en zorg je ervoor dat je schoenen weer brandschoon zijn? No worries, met deze tips zijn jouw schoenen snel weer zo goed als nieuw!

1. Vaseline

Een vlek op je leren pareltjes? Pak de Vaseline er maar bij! Smeer een beetje op de vlek, laat het enkele uren inwerken en veeg het weg met een droog doek. Je vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon en je hebt een waterdicht laagje als extra pluspunt.

2. Azijn voor je witte schoenen

Witte sneakers blijven helaas niet altijd zo wit als ze waren. Doe een beetje witte azijn op een doekje en veeg je sneakers schoon. Hello, nieuwe sneakers!

3. Groene zeep

Manusje-van-alles: groene zeep. Maak een sopje en poets je schoenen voorzichtig schoon. Even goed laten drogen en daarna weer insprayen met een waterafstotende spray voor een extra beschermlaag.

4. Shampoo

Shampoo werkt ontvettend en lost de vlek in je instappers snel op. Gebruik een droog doekje of een tandenborstel voor leren schoenen en wrijf zachtjes over de vlekken.

5. Micellair water

Je leest het goed, micellair water werkt niet alleen voor je huid, maar ook voor je suède schoenen. Het reinigend water trekt vuil aan en lost ook de vlekken op je schoenen op. Gebruik hiervoor een wattenschijfje of een fijn doekje. 

6. Ossengalzeep

Dit product hebben we vast allemaal in huis. Ossengalzeep helpt tegen veel hardnekkige vlekken en laat je schoeisel weer stralen. Wrijf met een nat sponsje over de zeep en boen voorzichtig je schoenen. Je zult zien dat ze binnen no time weer als nieuw lijken!