Je huisdier op dieet? Zo pak je dat aan

Lifestyle door Chloe

Net als mensen, kunnen ook onze huisdieren overgewicht hebben. Dit is natuurlijk niet goed voor hun gezondheid en dus is het tijd om hier iets aan te doen. Weegt jouw kat of hond iets te veel? Met deze tips zet je je huisdier op dieet.

Minder voeding

De kans is groot dat jij je hond of kat te veel eten geeft. Misschien heb je voor je kat zelfs wel de hele dag een volle voerbak staan. Dan is de kans natuurlijk ook groter dat ze meer eten dan ze nodig hebben. Start dus met het minderen in voer. Geef ze een schepje minder of wacht langer met het vullen van de voerbak. Hoe lief ze ook kijken, hou dit vol.

Voldoende beweging

Naast voeding kan ook te weinig beweging de oorzaak zijn van overgewicht bij je huisdier. Heb je een hond? Zorg dan dat je langere wandelingen maakt zodat hij zo meer beweging krijgt. Ook kan speelgoed helpen om je hond ook binnenshuis meer te laten bewegen. Bij een kat ligt dit natuurlijk anders. Een binnenkat zal al veel minder beweging hebben dan een kat die ook regelmatig buiten komt. Zorg daarom voor voldoende speelgoed en uitdagingen. Een hoge krabpaal en wat speeltjes zorgen al voor een hele hoop beweging.

Een maatje

Een andere goede manier om je hond of kat meer te laten bewegen is door er een maatje voor hun bij te nemen. Dit moet je natuurlijk wel even goed overwegen, maar een tweede hond of kat erbij heeft ook ontzettend veel voordelen. Zo zullen ze met elkaar spelen waardoor ze dus meer bewegen en ook niet meer eenzaam zijn wanneer je zelf van huis bent.