Bosje bloemen gekregen? Doe er een scheutje chloor bij

Life Hacks door Chloe

Wanneer je een bosje bloemen krijgt is dat natuurlijk altijd ontzettend leuk. Het staat ook nog eens heel gezellig in huis en daarom wil je ze natuurlijk ook zo lang mogelijk in leven houden. Naast voldoende water is er nog iets anders waarmee je je bos bloemen langer mooi houdt: chloor. Waarom dit goed is voor je bloemen leggen wij je hier uit.

Chloor bij de bloemen

Een vers bosje bloemen staat gezellig en zorgt voor een heerlijke geur in huis. Natuurlijk zit er altijd zo'n zakje bloemenvoeding bij wat je kan toevoegen om ze langer in leven te houden, maar ook chloor is het perfecte middeltje waardoor je langer van je bloemen kunt genieten. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt. Chloor doodt namelijk de bacteriën in het water. Nou is het natuulijk niet de bedoeling dat je er een hele scheut bij gooit, maar een klein druppeltje is al genoeg.

Vaas schoonmaken

Je bloemen gaan dus een stuk minder lang mee als er allemaal bacteriën in het water zitten. Daarom is het ook goed om de vaas schoon te maken met chloor. Op deze manier dood je al een hoop bacteriën voordat je nieuwe bos bloemen erin gaat.

Overige tips om je bloemen mooi te houden

Naast chloor, zijn er nog een paar andere wondermiddeltjes die je bos bloemen nieuw leven in blazen. Zo schijnt een scheutje Spa citroen wonderen te doen en ook natuurazijn zorgt ervoor dat je bos langer mooi blijft. Heb je deze middeltjes niet in huis? Dan kan ook een klein scheutje wodka of jenever z'n werk doen.