Recept: no bake cheesecake met vruchten

Food door Zora

Wij zijn gek op eenvoudige recepten waar jij geen oven voor nodig hebt. De zogenaamde 'no bake' cakes! Dit keer delen we een recept met jou voor een heerlijke cheesecake met vruchten.

Deze ingrediënten heb je nodig voor een no bake cheesecake

  • 250 gram bastogne koekjes
  • 125 gram boter, gesmolten
  • Gelatine blaadjes, 9 gram
  • 300 milliliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • Sap van 1 citroen
  • 400 gram roomkaas
Meer op Instagram

Bereidingswijze

  1.  Stop de bastogne koekjes in een plastic zakje die je af kan sluiten en verkruimel ze met een deegrol. Meng vervolgens de kruimels met de gesmolten boter. Voeg de bodem van jouw no bake cheesecake toe aan het springvorm. Druk het aan en maak het egaal met behulp van een lepel. Laat het hard worden door het ongeveer één uur in de diepvries te zetten.
  2.  Laat de gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Gebruik vervolgens een steelpannetje om het sap van de citroen te verwarmen. Knijp daarna de gelatine uit en los ze op in het citroensap. Meng het door de roomkaas en voeg de opgeklopte slagroom toe.
  3. Haal de springvorm uit de vriezer en giet de vulling op de koekjesbodem. Bedek het af met vershoudfolie en laat het twee tot drie uur opstijven in de koelkast.
  4. Voeg een topping van vruchten naar keuze toe en smullen maar!