Dit is het verschil tussen enchilada's, fajita's en burrito's

Food door Zora

Ken jij het verschil tussen taco's, enchilada's, fajita's, burrito's en quesadilla's? Je hebt vast wel van ze gehoord en je hebt deze Mexicaanse gerechten zeker gegeten. Wat het verschil precies is, leggen wij aan je uit!

Taco's

Taco's zijn gemaakt met maïsmeel en bestaan ​​uit een tortilla gevouwen in een U-vorm. Ze worden gevuld met gestoofd vlees en bedekt met geraspte sla of verse tomaat. In de Mexicaanse versie is de tortilla zacht en in de Amerikaanse versie knapperig. Dit gerecht wordt met je handen gegeten en je kunt de taco "dippen" in Mexicaanse saus. Amerikanen hebben de neiging om kaas bovenop te gratineren, maar Mexicanen kiezen liever voor sla.

Quesadilla's

Kaas en ham worden tussen twee tarwetortilla's gestoken. De naam 'quesadilla' komt van de combinatie van kaas (queso) en tortilla. Daarna worden ze meestal zonder olie gegrild zodat de kaas smelt en de tortilla een beetje kleur krijgt. Het wordt geserveerd met Mexicaanse saus of guacamole.

Burrito's

Het is gemaakt met een grote tarwetortilla (ongeveer 30 cm in doorsnee) die gevuld is met elke Mexicaanse stoofpot, inclusief gehakt in reepjes, bonen, rijst, sla... Het is echt een comfortabele manier om vrijwel elk gerecht met je handen te kunnen eten.

Fajita's

Het is de meest traditionele en populaire manier om te genieten van de verschillende Mexicaanse vlees-, vis-, groente- en rijstgerechten die worden gecombineerd met tarwetortilla's die warm worden geserveerd in een speciaal daarvoor ontworpen doos.

Enchilada's

Rolletjes gemaakt van maïstortilla's, gevuld met wat vlees- of een visstoofpotje. Ze worden gedoopt in saus en vaak bedekt met kaas. Dit gerecht, in tegenstelling tot alle voorgaande, wordt gegeten met mes en vork.