Met deze tips gaan je geurstokjes nog langer mee

Wonen door Chloe

Ben jij ook gek op geurstokjes? Dat snappen we helemaal. Het is natuurlijk heerlijk thuiskomen wanneer het lekker ruikt in huis. Maar wist je dat er ook wat handige trucjes zijn waardoor je er wel maanden van kan genieten? Wij vertellen je wat dat is.

Zo gaan geurstokjes langer mee

Geurstokjes in huis zijn heerlijk, maar ze kunnen soms best wel wat kosten. Zonde dus als je ze zo weer weg kan gooien. Daarom hebben wij wat tips verzameld, waarmee je geurstokjes veel langer mee gaan dan je gewend bent.

Minder stokjes

Wanneer je een flesje olie koopt, krijg je er altijd een hele boel stokjes bij. Hoe meer je er gebruikt, hoe sterker de geur in huis zal zijn. Heerlijk natuurlijk, maar zo gaat de olie ook veel sneller op. Je kan dus beter wat minder stokjes gebruiken. Drie of vier is ook meer dan genoeg en zo kan je langer van die heerlijke geur genieten.

Stokjes vervangen

Ruik je niets meer? Dan hebben de stokjes waarschijnlijk te veel olie geabsorbeerd. Gooi de olie vooral niet weg, want daar ligt het dus niet aan. Vervang gewoon de stokjes voor een nieuw paar en je huis zal weer heerlijk ruiken.

Stokjes omdraaien

Wat je ook nog kan proberen is het omdraaien van de stokjes. Als je dit doet komt er namelijk opnieuw weer een geur vrij en hoef je minder snel je stokjes te verwisselen. Zo gaat je olie dus nog veel langer mee.

Vermijd warmte

Door de geurstokjes op een warme plek te zetten, zullen ze veel sneller uitdrogen en dat moet je natuurlijk niet hebben. Zet ze daarom niet dichtbij de verwarming of in het zonlicht, want dan zal je er veel minder lang van kunnen genieten.