Door deze fouten in je skin care routine krijgt je sneller last van acne

Beauty & Mode door Maj

Je skin care routine heeft veel invloed op je huid. Soms denk je de perfecte huidverzorging te hebben gevonden en krijg je toch weer last van acne. Toch kan het zijn dat je puistjes blijven terugkomen door een aantal fouten in je skin care routine. Wij leggen je uit waar het wellicht mee te maken kan hebben en wie weet betrap jij jezelf op één van deze oorzaken.

1. Je kussensloop te weinig wassen

Het is belangrijk om je kussensloop regelmatig te wassen als je last hebt van onzuiverheden. Ook is het een tip om je kussen na een aantal nachten om te draaien, zodat je op de schone kant slaapt. Zorg ervoor dat je met een gereinigd gezicht naar bed gaat en daardoor niet al het vuil terecht komt op je kussensloop. Slapen met een vieze huid is echt een no go! Vergeet trouwens ook niet om meteen je slaapmasker uit te wassen, want ook hier kan veel vuil zich in ophopen.

2. Verkeerde skin care routine

Als je een nieuw product gebruikt, is het belangrijk hem eerst even een tijdje te testen. Te veel verzorgingsproducten tegelijk gebruiken is voor je gezicht namelijk niet altijd even goed. Het kan er ook voor zorgen dat de huid uitdroogt, probeer eerst even uit en kijk hoe je huid op iets reageert. Zorg er daarnaast wel voor dat je de producten in de juiste skin care volgorde aanbrengt voor een optimaal resultaat.

3. Geen consequent slaapritme

Een consequente slaaproutine heeft veel effect op je huid. Wanneer je namelijk te weinig slaapt, komt het stofje cortisol (een stresshormoon) op. Belangrijk dus om te zorgen dat je minstens 8 uur slaap pakt, voor je huid en voor jezelf!

4. Ingrediënten in je verzorgingsproducten die voor acne zorgen

Sommige ingrediënten in je huidverzorgingsproducten kunnen echte boosdoeners zijn. Ingrediënten waar je op moet letten als je last hebt van acne zijn bijvoorbeeld minerale olie, parabenenkokosolie en natriumlaurylethersulfaat. Ook handig om ervoor te zorgen dat de producten sulfaatvrij of alcoholvrij zijn.

5. Shampoo en conditioner zijn de boosdoeners

Nu zul je denken hebben de juiste shampoo en conditioner überhaupt wat te maken met je huid? Meer dan je denkt zelfs, want in haarproducten komen bovenstaande ingrediënten ook voor. Tijdens het uitwassen van je haar komt dit allemaal op je huid terecht. Probeer je haar zo uit te spoelen dat je product niet op je huid terecht komt om meer onzuiverheden te voorkomen.

6. De verkeerde voeding voor je huid

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar soms kan voeding een hele beslissende factor zijn voor je huid. Hoe jij je vanbinnen voelt zal veel invloed hebben op je huid. Probeer gebalanseerd te eten en veel water te drinken. Als je echt last hebt van veel acne kan je een dermatoloog of voedingsdeskundige benaderen om een passend voedingspatroon te vinden.

7. Gezicht te veel aanraken

Probeer je gezicht met rust te laten en niet aan puistjes te krabben. Je verspreid alleen maar meer bacteriën over je gezicht, wat zorgt voor onzuiverheden. Vooral niet met vuile handen aan je gezicht komen en was regelmatig je handen om dit te voorkomen.

8. Veel last van stress

Als je je vanbinnen goed voelt, straal je ook vanbuiten. Bij veel stress wordt net als bij te weinig slaap het stofje cortisol aangemaakt, hierdoor krijg je last van een onrustige huid. Je poriën raken verstopt en je lichaam maakt meer olie aan waardoor er acne ontstaat. Zorg ervoor dat je ontspannen bent en af en toe tijd voor jezelf neemt door je hobby uit te voeren, lekker te gaan wandelen of bijvoorbeeld gaat mediteren.