Vet haar? Dit is hoe je droogshampoo moet gebruiken

Beauty & Mode door Zora

Het gebruik van droogshampoo is eenvoudig, maar er zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het nog beter aanbrengen van dit haarverzorgingsproduct. Wij delen ze met je!

Zo gebruik je droogshampoo

Scheid je haar

Het is niet voldoende dat je het in twee of vier dikke delen scheidt, het ideaal is dat je het goed verdeelt, alsof je je haar gaat stylen met een hittetool. Gebruik een puntkam of een pincet om het uit elkaar te halen en zorg ervoor dat je geen delen achterlaat.

Neem afstand

Spray de droogshampoo sectie voor sectie vanaf ongeveer 30 cm afstand en alleen bij de wortels. Als je het dichter bij of op de uiteinden aanbrengt, kan je haar er droog en dof uitzien.

Wees geduldig

Droogshampoo heeft een paar minuten nodig om het vet te absorberen, dus het is van essentieel belang dat wanneer je het gaat aanbrengen, je genoeg tijd hebt om het vijf of tien minuten te laten inwerken. Masseer of borstel daarna je haar om overtollig product te verwijderen.

 

Breng 's nachts droogshampoo aan.

Geloof het of niet, als je het 's nachts aanbrengt, krijg je betere resultaten. Dit komt omdat, door het product de hele nacht te laten inwerken, u wakker wordt met fris en olievrij haar. De volgende dag hoef je het alleen maar een beetje te borstelen en misschien wat meer aan te brengen waar het nodig is.

Gebruik niet te veel

Als je twee dagen achter elkaar (of meer) droogshampoo gebruikt, kan je hoofdhuid uitdrogen, de haarzakjes verzwakken en zelfs haaruitval veroorzaken. Als je het in je routine gaat opnemen, zorg er dan voor dat je het afwisselt tussen wasbeurten om jouw lokken goed te verzorgen.